1 Eylül 2010 Çarşamba

Nurdan 2

Bu zamanın sarsılmayan eserinde Avrupa feylosoflarının en kindar ve doğrudan imana hedef alan düşüncelerine karşı en güzel ve yerinde cevaplar verilerek, gençliğimiz kötü alışkanlıklarda ve davranışlarda bile cehennemi bir azap bulunduğunu anlıyorlar. Aynı zamanda yaşantılarını iyi yöne sevk ederlerse bu dünyada da cennet-misal bir hayatı yaşayabileceklerini kavrıyorlar.

Sonlarında elem ve acılar olmasını bile bile bazen insanlar değersiz ve zararlı yollara eğilim gösterirler. Bu elemler ve kederler bazen sonsuz mutsuzluklara kapı açabilecek türden de olabilirler. İşte ancak öyle bir eser insana önce Yaratıcısını, sonra karşılabileceği cehennemi azabı ve en sonunda da Cennete ulaşılacak yolun dünyadaki haritasını eline verir ve ona ispatlarıyla gösterir ki bu asrın bu eseride insanların hizmetindedir.

Hayali bir seyehatta dünyadaki aç ve aciz mahlukatın bakım ve iaşelerinin sağlanması Rahman ve Rahim isimlerinde tecelli ettiği gibi; sonsuz istekleri olan ancak bu istekleri kabir kapısına kadar ulaşabilen, daha ötesini bilmeyen, hissedemeyen insanoğlunun çaresine Adil, Hakim, Rahman, Kerim, Gafur isimleri yetişir. Onu kuşatır ve dünyadaki bu cehennemi azaptan onu alır kurtarır. Cennet penceleri kendisine daha bu dünyada iken açılır.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...