27 Mayıs 2011 Cuma

Metin Boşnak hocam



Yıllar sizden uzakta bir başka hızlı geçiyor. Anladım ki okulda sizler ile birlikte iken zaman duruyormuş. Zaman başka bir anlam kazanıyormuş. Çünkü her geçen gün size olan özlemi arttırıyor. Her geçen gün o anları daha bir kıymetli yapıyor.

Üniversitenin son günlerinde biz iki arkadaş sadece okulun koridorlarında sizi görmek için geliyorduk. Sanki bulunduğu yerden ayrılmak istemeyen bir çocuk gibi paçanızdan yapışmak, yanınızda olmak istiyorduk. Bizde sizden bir şeyler vardı.

Okumayı biz sizden öğrendik Sizin gibi yazmaya çalıştık. Konuşurken aklımızın bir yerinden sizin konuşmalarınız geçiyordu. Sizin gibi olmak büyük bir hayal oldu. Günler, aylar ve yıllar o hayali büyüttü. Onu daha da kıymetli, daha da özel yaptı.

Edebiyat, tarih, dil ve insan sizinle bilindi. Geçmiş ile geleceği bütün görmeyi öğrendik. Sorgulamak, düşünmek, konuşmak ilk defa sizin ile tanımlandı. İnanan insan modeli ilk defa kafamızda kara bir kalemle çiziliyordu. Kısaca her şeyin ilki hayatımıza giriyordu.

“Biz sadece vatan evladına olan borcumuzu ödüyoruz.” demiştiniz. Almadan vermeyi biz ilk ve son olarak sizde gördük hocam. Türk vatandaşlığının Osmanlı Medeniyeti ve Bey efendiliği ile yoğrulduğunu, Cumhuriyet insanın inanmışını ilk defa gördük. Doğu ve batının pusulada yönden ziyade anlam taşıdığını, İnsan olmanın ulvi değerini, insana değer vermeyi, evlad ve ecdad muhabbetini, millet ve ümmet sevgisini, kendini sevmeyi-sevdirebilmeyi, saz ile sözü, Kelam ile kalemi sizden öğrendik.

Turgay Urgur
Acıpayam Anadolu Lisesi
Acıpayam Denizli.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...