21 Ağustos 2010 Cumartesi

Zamanın Ötesi

Birinci mektup

Birinci mektup neden birinci söz olmasın. Sevgili üstadımız bediüzzaman hazretlerinin ifadeleriyle “bismillah” her hayrın başıdır. Biz dahi başta onun ile başlarız. Sözler, tamamıyla külliyat hayatın başlangıcı. Dünyada tohumu atılan ve ahirde filizlenen (inşallah filizlenecek) bir hayat. Okunması, anlaşılması ve en nihayetinde, en kıymetli olarak, en mecburi olarak uygulanması gereken bir sözler bütünü.

Bu zamanıma kadar insanın, Müslüman bir insanın hayatına yön verecek, onu günün şartlarına uygun, zamana hazırlayacak, motive edecek, diri ve zinde tutacak bir kaynak aradığım zamanlar oldu. Bunların da fevkinde yaratılış nedenini ona kavratacak ve bu yaratılaşa tam manasıyla hizmet etmesi onu hazırlayacak bir kaynak.

Sözler en başlangıç. En öncelikli olarak okunması gereken. Yoğun, yoğunluğu okundukça artan. İçerisinde bazen insanın hareket etmesinin zorlandığı, bazen en üstlerde gezerek ferahladığı. İlahi bir dünyanın yansımalarını gördüğü, kıpırtılarını duyduğu bir ukba. Cennet. Ulaşıp ta huzurlu yaşamak istediğimiz, daimi kalmak istediğimiz yer.


Sözler. Söylenmiş olan her şey. Aranan soruların cevapları orada. Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Ben kimim ? ölümden sonra hayat nasıl? Sevgili peygamberimi en güzel nasıl tanıyabilirim? Yüce Yaratıcımızın esmasının bu dünyadaki yansımalarının nasıl farkına varabilirim?

Sözler. Okunması öncelikli olan. Eğer bir eser oluşacaksa ve bu eser muhteşem eşref-i mahlukat bir eser olacaksa ; sözler öncelikli olarak okunması gereken.

Cenab-ı Allah büyük emekler neticesinde hazırlanmış olan bu kıymetli eserleri okumayı, paylaşmayı ve yaşamayı nasip etsin.

33 adet mektuptan oluşacak olan bu çalışmanın birinci mektubun ruhuna uygun olmasını dilerim.


Dilerim Allah emeklerimizi tamamıyla güzelliklere çevirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...