25 Ağustos 2010 Çarşamba

Yön veren

George Orwell 1984 isimli eserinde :" yazı işleri müdürleri, matbaacılar, düzmece fotografların hazırlanması için zengin bir şekilde donatılmış stüdyolar ve basımevleri vardı. .... ayrıca, düzeltilmiş belgelerin toplandığı depolar ve asıllarının yakıldığı büyük fırınlar yer alıyordu. Ve bir yerlerde, tüm bu çalışmaları yöneten, geçmişin şu parçasının korunması, bu parçasının düzeltilmesi ve yok edilmesini gerekli kılan, siyasete yön veren isimsiz beyinler vardı." diyor 1949 yılında.

Hadi bakalım burdan yak, pardon burdan oku. Allah bilir bizde ne yakılacak ne de değiştirilecek bir şey kalmıştır. Yakan yakmış, değiştiren değiştirmiştir. Dayağı kimi zaman yolun sağındakiler kimi zaman solundakiler yedi. Ama şimdi durum farklı. Şimdi feda edilenin konuyla yakından uzaktan alakası yok. Ana kuzusu kurda yem ettiriliyor. Sadece kurban. Sistem yürüsün diye, birileri gelsin gitsin diye. İzan'ın İ'si düştü zanla, zanlarla gidiyor. Allaha selamete çıkarsın de diyeyim, çözdükçe karışan bir iş oldu bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...