19 Ocak 2011 Çarşamba

Orwell’ın Türkiyesi.

Orwell; “dünyayı yıkmaya katkıda bulunan, uluslararası ölçekteki spordur. Tek kazancı, siyasal prestij ve mali çıkardır” diyor.  Bazen bu çıkarlarda fiyasko ile sonuçlanabiliyor değil mi? Geçenlerde gördük. Milletin parasıyla stat yapmak bazen organize(!) tepki görebilir.
Orwell’a göre özgürlük yazıyla ilintilidir ve özgürlüğü yok etmek isteyen bürokratlar kötü konuşur, kötü yazarlar; anlamın, bütün anlamın kaybolduğu cümlelere sığınırlar.
BÜYÜK BREDER’E DUYULAN nefret bazen hayranlığa dönüşür bu ülkede. Dayak yemeyenler hayran, yiyenler kızgındır ona. Yani bu sevgi dayak yemekle ilintilidir.
Günlüğü sonunda küle, kendisi buhara dönüşecekti. Yazdıklarını yalnızca Düşünce Polisi okuyacak ve sonra yeryüzünden silecekti. Son zamanlarda buharlaşan epey bir günlük oldu herhalde. Yağmur olup yağmasa bari…..  
“Geçmişi denetleyen,” diyordu Parti sloganı, “geleceği de denetler; şu anı denetleyen, geçmişi de denetler.”  Anlaşılan biz de geçmiş pek fazla denetlenmemiş.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...