1 Haziran 2011 Çarşamba

Bugün


Allah için işleyiniz, O’nun için çalışınız, O’nun için yaşayınız. İnsan bir gün içinde yaşantısını baştan sona O’nu memnun edecek bir şekilde yaşayabilir. O’nun hoşuna gidecek bir yaşantıyı sürdürmek zaten insanı insanlık mertebesinde yükselten etkendir. Böyle bir yaşantı da, insanı zorda bırakacak hiçbir şey yoktur. Bilakis huzur sadece O’nun için yaşamakla temin edilir. Yoksa insan kendisiyle, çevresiyle ve nesnel bir dünya ile boş bir mücadelenin içine girer.

İnsan günü yaşar. İnanç yaşadığın güne yansımalı. İnanç her türlü davranışı etkileyen, düzenleyen ve geliştiren bir özelliğe sahiptir. Güncel yaşantı içinde kendine şu soruyu sorduğun zaman eğer huzurlu isen sorun yok demektir: Yaptığın iş inancın ile çelişiyor mu? Bu sorunun cevabı muğlâk olmamalı. Aynı zamanda bu sorunun cevabı sana, bana göre değişmemeli. Bu sorunun cevabı olaylar değiştikçe de değişmemeli. Bu sorunun cevabı her zaman aynı olabilmeli. Vahdet ve Ehadiyet bu sorunun en büyük cevabını tüm gönüllerde hissettirmelidir.

Doğruluk (Sıdk) imanın, İslami ve insani yaşantının mihenk taşıdır. Sahabilerin buluştuğu bir noktadır. Peygamber Efendimiz’in (S.AV) hem nübüvvet öncesi hem de hayatının sonuna kadar göstermiş olduğu en büyük mucizelerindendir. Doğruluk ilerleme yolunda insanın yol haritasıdır. Toplumsal hayatı dengede tutacak, insanı şerefli bir mahlûkat kılacak olan yine odur. İnsan doğruluk ile sorunlarla mücadelede kendisine bir destek bulur.  

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...