8 Haziran 2011 Çarşamba

Çalışma Grubu 2

Çalışma Grupları

Amaç: Bir koordinatör öğretmen rehberliğinde 5-10 arası öğrenciden oluşan grup üyelerimizi Milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanlarına, ailelerine ve kendilerine faydalı, hedeflerine odaklanmış bireyler olarak yetişmelerinde rehberlik yapmak. Kişisel gelişimin ‘kişilik’ ve ‘gelişim’ kısımlarını aktif olarak uygulamak. Çalışmalarda dayanışma ruhunu yakalamak.

Çalışmanın Özeti: Grup üyeleri ile iki haftalık periyodik süreler içerinde belirlenen tarihte buluşulur. Önceden kendileri tarafından belirlenmiş olan derslerinin bölümlerini çalışırlar. Rehber öğretmenleri İngilizce Öğretmeni Turgay Urgur tarafından önceden kendilerine anlatıldığı şekilde şablonları ( ders ek mateyellerini, notları) hazır hale getirirler. Bunlara ek olarak belirli sayıdaki test sorusunu çözerler. İki adet kitabı okurlar. Belirlenen tarihte yuvarlak bir masa etrafında buluşulur. Bu buluşmada öğrencilerimizin çalışmalarını okumalarından ziyade anlatmaları, arkadaşlarıyla paylaşmaları, bir birlerinin konuşmalarını değerlendirmeleri sağlanır. Çözülen testler kontrol edilir. Okunan kitaplar hakkındaki düşünceler alınır. Gözetmen eşliğinde toplu halde test çözülür.  Bir diğer haftanın görevlendirmesi verilir.

Grup Nasıl Oluşturulur?

  1. Çalışmamızda gönüllülük ve aile desteği ön plandadır.
  2. Çalışmalarımıza istikrarlı bir şekilde çalışma yapabilecek öğrenciler katılır.
  3. Çalışmaları zamanında yapmayan, grup üyelerinin motivasyonunu bozan, çalışmaları eksik yapan üyeler çalışmanın bir sonraki halkalarına katılamazlar.

Çalışma Kuralları
                   
  1. Koordinatör öğretmen Turgay Urgur dahil tüm üyeler (Edebiyat, Tarih, Coğrafya dersleri)  belirlenen konularına çalışırlar. Bu çalışmanın olmazsa olmazlarındandır.
  2. Çalışmaya zamanında gelinir.
  3. Tüm üyeler çalışma esnasında sözel olarak katılım sağlarlar.
  4. Çalışmada uzun süreli istikrar ön plandadır.

Yürütmekte olduğumuz Çalışmamız.

Koordinatör: İngilizce Öğretmeni Turgay Urgur
Katılımcı Öğrencilerim: Eda Çankaya, Melike Uğrun, Fatma Genç, Gözde Kabayuka, Emine Karan, Büşra Yılmaz.

Yaklaşık 1,5 sene önce pek kıymetli öğrencilerimizle başlatmış olduğumuz çalışmamız hala devam etmektedir. 2 haftalık periyodik buluşmalarımızda benim yönetimimde yukarıda özetlemeye çalıştığımız faaliyeti şu ana kadar yaptık. Konular hakkında detaylı yorumlar, fikirler ve eleştiriler yapıldı. Böylece elde ettiğimiz yeni bilgilere kendimizden bir şeyler kattık. Ortalama 2 haftalık 1000’er soru çözdük ve bunu kayıt altına aldık. Grup üyelerimizle İzmir’e üniversite tanıtım gezisi düzenledik. 6 kişilik grubumuz geçen senenin konularından (Sayısal dersler için) 40 saatlik takviye aldılar.  

Sonuç: Pek kıymetli öğrencilerimin yürekten katılımıyla sözde değil özde bir çalışmayı 1,5 sene önce başlattık ve hala yürütmekteyiz. Geçen zamanı verimli kullandığımız düşüncesindeyiz. Bizce zaman ancak böyle yaşanılan ve yürütülen bir proje ile en iyi şekilde kullanılır. Ders konularını kapsamlı olarak çalışmayı, onlarda uzmanlaşmayı denedik ve başardık. Hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz. Çalışmamızın son güncel versiyonunda günlük geri dönüşümler, makale yazımları, yeni seminerler, toplu halde test çözümleri gibi yöntemler olacaktır.

Turgay Urgur
0506 543 05 77


Acıpayam Anadolu Lisesi
İngilizce Öğretmeni.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...