23 Aralık 2012 Pazar

Pazar Notları


 
İnsanlar sosyal medyada paylaştıklarını gerçek hayatta paylaşmıyorlar. Birbirimizi uzaktan sevmekten hoşlanır hale geldik. Belki de konuşarak, birlikte vakit geçirerek mutlu olmayı çoktan unuttuk. Yakında taziyeler, düğünler, mevlütler de sanal olarak kutlanırsa şaşırmamak gerek.

·           *   * 

Hürrem namaza başlamış. Ama bilirim diziyi kimse izlemiyordur. Hani var yaa… (Ben o diziyi izlemiyorum ama birkaç defa fragmanını gördüm muhabbeti. ) ne diyelim Allah kabul etsin. Keşke diziyi eleştirenler veya eleştiren zihniyet; insanların büyük bir heyecanla izleyebilecekleri, gerçekleri anlatan tarih dizileri yapsalardı da biz de öğrenseydik. Yapmadan eleştirmek biraz kolaycılık değil mi?

·          *    *  

Haşmet Babaoğlu bu günkü yazısında özel hastanenin beş yıldızlı otel ile uluslararası havalimanının bir sentezi olduğunu yazmış. Diyor ki: burada hiç acı yok mu? Hastanedeki arkadaşı da ona: “bilirsin acıyı sadece çeken bilir.” “Biz insanlara memnuniyet veriyoruz ve varsa şikâyetlerini dinliyoruz” demiş. İlave etmiş: “onlar bizim için sadece müşteri.”

Doğru söze ne hacet. Nerden nereye geldik. Benim gördüğüm ise bunlara ek olarak kontrolden çıkmış devasa bir denetimsizlik. Hiçbir gidişimde bana özel hastane adamakıllı bir belge vermiyor. Hastane yönetiminin inisiyatifine her şeyi vermek ne kadar doğru. Yoksa kuvvetler ayrılığı bu ülkede çok mu birbirinden ayrı.

·           *    * 

Dağa çıkma hevesinde olanlar yanlarına gündemlerini de alır çıkarsa çok hoş olur.

·          *      * 

  Zengin vergisi, Robin Hood tarzı vd. Şu ana kadar askerliğini yapmak ve dürüst bir şekilde vergi vermek enayilikti. Çünkü birileri vergi vermez birileri de askere gitmez. Bir de bunlara çok çalışmanın enayilik olması eklendi. İşin gerçeği Maliye bakanının Hz. Ömer tarzı adil olacağız demesini de beklemiyordum. Böyle bir söylem ağır gelirdi.

·           *     * 

“Ustalık” merkezde istediğimi yaparım keyfiliğini, merkezden uzaklaştıkça ise kayıtsız uyum sürecini getirdi.

·           *    * 

 Yeni bir hafta yeni umutlar demek. Herkesin haftası hayırlı ve uğurlu olsun.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...