27 Aralık 2012 Perşembe

OTDÜ-SOL-İNANÇ


 

Solcular neden iktidar olamazlar? Çünkü onlar ülke Başbakanını kampüse almamayı, ardından da bunu savunmayı kendilerince yetenek(hatta ilericilik falan) görürler. ODTÜ’lü bir kısım zihniyet sadece Başbakanı değil kendileri gibi yaşamayan birçok kişiyi sürekli dışlamaya alışıktırlar. Sözde demokrat, sözde devrimci, sözde sosyalist bir düşünce hakimdir. Farklı görüşteki siyasiler, akademisyenler, sanatçılar daima ODTÜ tarafından dışlanmıştır.

Yaptıkları işin eylem ya da protesto olduğuna inananlar varsa onlara da tek kelimeyle pes denir. Yıkmak, yakmak, taş atmak hiçbir medeni kültürde yer bulmaz. Bu olsa olsa çaresizlik ve bitiş psikolojisi olabilir. Eğitimle, çalışmayla bir yere ulaşamayanların kinlerini kusma yöntemi olabilir.

Özerklik başkalarını dışlama hakkı değildir. İşin üzücü kısmı bu öğrencilerin üniversitelerine gayet yüksek puanlarla girmiş olmaları ve zeki olmalarıdır. Hiçbir vicdanlı anne, baba çocuğunu bu hallerde görmek istemez. Benzer süreçlerden geçen gençler en verimli çağlarında insanlığa hizmet vermekten yoksun bir şekilde yaşamaktadır. Çünkü işin özünde iç dünyası yaralı, maneviyattan yoksun bir neslin zavallılığı vardır. Bu soruna, inancı retorik olarak algılayan sol zihniyetin çare bulması ise imkansızdır. İnsanlar konuşmak istemese de bu sorun siyaset üstü bir sorundur. İnsanları ahlaklı tutan, üstün kılan Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi değil inançtır.

Benim ninemde örtülü, kalbi temizci, her koyun kendi bacağından asılacı zihniyet üretimden o kadar yoksun ki vaktini sapan taşıyla, molotofla harcıyor. Bozacının şahidi de malum…. Keşke rasyonel ve realist olabilselerdi. Olabilselerdi ve bu ülkeye barış, kardeşlik, ekonomi adına katkı sağlayabilselerdi.

Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...