1 Mart 2011 Salı

Rehberlik Saati 1


Birey öncelikle kendisinin rehberidir çünkü onu en iyi kendisi tanır. Kendi sorunlarına da en iyi çözümleri yine kendisi bulur. Herkesin yapısı birbirinden farklı olacağı için kullanacağı çözüm yolları da farklı olacaktır bu sebeple öğrencilerimiz kendilerine engel olan unsurları bulup onları yine kendi yöntemleri ile yok etmeliler. Sorunlarla ve zorluklarla mücadele de en etkin yöntem kişinin kendi gayretleridir.

Zaman yönetimi başarılı insanların devamlı ilgilendikleri konulardan birisidir. Zamanı kontrol etmez iseniz o sizi alıp bir yerlere götürür. Götürdüğü yer gelecekten herhangi(?) bir yer olabileceği gibi geçmişten de herhangi(?) bir yer olabilir veya sizi olduğunuz yerde sabit olarak ta bırakabilir. Başarılı olmak istiyorsak günü, haftayı, hafta sonunu, ders saatini en iyi şekilde kullanmalıyız. Ön hazırlık, ders içinde hazırlığımızı kullanmak ve geri dönüşümde bilgileri yeniden toparlamak bizler için zamanı iyi kullanmak adına çok iyi başlangıçlar olabilir. Bu tür çalışmalar aynı zamanda konsantreyi de attırarak verimliliği arttıracaktır. Başarı için en iyi başlangıç zamanı iyi kullanmayı öğrenmektir.  

Aksiyon insanı olmak demek bir işe başlamak ve bitirmek demektir. Aksiyon öğrencisinin en iyi yaptığı iş öğrenciliğini kavramak ve öğrencilik mesleğinde en iyisi olmaktır.  

Dış görünüş aslında ruh halinin de yansımasıdır.  

Oku- düşün ve konuş. Okumak sende her zaman bir yenilik demektir. Yeni bir şeylerin sana eklenmesi, düşünmek demek okuduklarınla senin arasındaki bağı her seferinde yeniden kurmaktır. Konuşmak ise tüm bu emeklerin bir sonucunun alınmasıdır. Konuşulan senden oldukça bir şeyler ifade eder. Sen konuştuklarında ne kadar varsın? Lütfen ilgi ve merak alanlarınız doğrultusunda okumalar yapın, okuduğunuz bilgileri süzün, sorgulayın ve içine  sizden bir şeyler katın. En sonunda bunları sınıflarda paylaşın. İnsanlara konuştuklarınızı değerlendirme fırsatı verin.

Turgay Urgur






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...