22 Aralık 2010 Çarşamba

Siyer derleme ve alıntılar.

Salih Suruç’un Siyer Kitabından alıntı ve derlemeler.

Onun ismi göklerde Ahmet yerde Muhammet’tir.

Hz. İbrahim’in iki oğlu vardı İshak ve İsmail.

Hz. İbrahim ve İsmail Kabe’nin inşası tamamlanınca şöyle dua ettiler. “Ey Rabbimiz! Neslimizden gelen Müslümanlar içinden bir peygamber gönder; ki o, onlara ayetlerini okusun, Kitab’ı ve hükümlerini öğretsin, onları günahlardan temizlesinler.

Peygamber Efendimizin dedesinin asıl adı doğuştan ak saçlı olduğu için Şeybe’dir. Abdülmüttalip onun lakabıdır.

Peygamber Efendimizin sırtında iki kürek kemiği arasında, tam kalbinin hizasında nebilik mührü “Hatem-i Nübüvvet” bulunuyordu.

Mekke’nin havası sıcak ve sıkıntılı idi. Çocukların körpe vücutlarına yaramazdı ve onların sıhhatli büyümelerine elverişli değildi. Çölde ise, hava güzel, su tatlı temiz, hayat serbest, iklim ise mutedil idi. Ayrıca çölde yaşayan bazı kabilelerin çok daha düzgün ve pürüzsüzdü. İşte buna binaen çocukları süt anneye verme adeti gelişmişti.

Peygamber Efendimiz sekiz aylık iken konuşmaya başladı. Dokuz aylıkken konuşması oldukça düzgün ve pürüzsüzdü. Onuncu ayında diğer çocuklarla ok atacak kadar kuvvetli ve gürbüz olmuştu.

Efendimizin sütkardeşlerinden birinin adı Şeyma idi.

Peygamber Efendimiz, “Annemin benim hakkımdaki şefkat ve merhametini düşündün de ağladım diyecektir.”

Devam edecek. Turgay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...