7 Aralık 2010 Salı

Hasbihal 3

Ey gençlik !

Yoldan geçen farklı yapıdaki insanların dış görünüşleri dikkatlerinizi çektiği gibi, bugünün boş ama çok zaman alan uğraşlarına meyil etmeyiniz. Sizlere verilmiş olan çok kıymetli ‘zaman’, ‘sağlık’, ‘gençlik’ gibi nimetleri gençlik sarhoşluğu ile sizlere fayda vermeyen işlerde israf etmeyin. Güneşin doğması, her baharın yenilenmesi, arıların ve tüm doğanın size hizmet etmesi İnsan-ı kamili hayrete düşürecek en büyük mükafatlardır. Bunların  daimi ve alışılmış olması size sıradanlık hissini vermesin. Unutmayın ki ! sizler büyük hedefler için çalışmalı, onlar için mücadele etmeli ve geleceğinizi karakter ve kariyer çerçevesinde sağlam temellere oturtmalısınız. Bu zamanın insanı geriletecek, ahlaki olarak olumsuz etkileyecek, ruh dünyasında tamir edilemez hasarlar açabilecek boş işlerinden  uzak durun.

Hiçbir düşünceye köle olmadan, Hak ve Hakikat yolunda mütavazi bir kul olarak Kur’an ve Sünnet öğrenin ve öğrendiklerinizi hayata geçirin. Öğrendiklerinizi paylaşın, ailenize, çevrenize ve arkadaşlarınıza anlatın ve her şeyden önce öğrendiklerinizi yaşayın. Salih insan, olgun birey, sorumluluk sahibi vatandaş olmak nelerdir? Bunlar hakkında bilgi sahibi olun. Birbirinizi değerlendirirken görüş farklılıklarınız sizler için bir ön yargı oluşturmasın. Düşüncesinden, kıyafetinden dolayı insanları yargılamayın. Tüm insanların zaten ayeti kerimede gayet açık bir şekilde ifade edildiği gibi farklılıklarının birbirlerini tanıması için birer vesile olduğunu unutmayın. Siyer kitaplarındaki Yaşantının (S.a.v) bizler için en güzel örnek olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Peygamber efendimizin hayatının tüm detaylarının bizlerin iyi bir hayat sürdürmesi  için gayet yeterli olduğunu ve şu anda ruh dünyalarımızı meşgul eden soruların cevaplarının güzel kaynaklardan iyi bir şekilde öğrenilebileceğini kulağınıza küpe edin.

Allah emekleri zayi etmez, sizler eğer iyi bir birey olma yönünde çalışırsanız bunların mükâfatını zamanı gelince alacaksınızdır. Aceleci olmayın, büyük başarılar sabır ister. Büyük insanlar sabreder. “Hiç şüphesiz Allah sabredenlerledir.” Tedbir ve tevekkül dengesini iyi kurun. Ne her şeyin kendi elinizde olduğunu fazlasıyla düşünüp gurura kapılın ne de tembellik döşeğinde gaflet uykusunda miskin bir halde dilenci olun. Çalışın ve tevekkül edin. Çalışmak en güzel fiili duadır. Çalıştıktan sonra gerisini Allaha bırakmak kulluk vazifesidir, olması gerekendir.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...