11 Ocak 2017 Çarşamba

Türk Polisi


Alınlarındaki yıldız göklerden gelir. Onların şehadet nişanı dünyadayken işe başladıklarında verilir. 

Sicili, şeceresi en asil ailelerdendir. Bundan dolayı, her şehit cenazesinde en temiz anaları, en yürekli babaları görürüz. Polis aileleri emektardır, işçidir, öğretmendir, çiftçidir, esnaftır. Çilenin yoğurduğu, sevginin buram buram olduğu ailelerdir. Sobalı evlerin çay tadını, Urfa’nın kavurucu sıcağını, yaylaların derin rüzgârlarını, toprağın bereketini işte bu yüzden iyi bilirler. Her gittikleri yerlerdeki kadınları anaları bilirler. Bu yüzden arkadaşları yoktur ama kardeşleri çoktur. Çocuklar bundan dolayı onlara polis amca derler. Gözlerinde ana- baba ocakları tütse de onlar için bayrağın dalgalandığı her yer onlar için memlekettir.

Türkü, Kürdü, Sünnisi, Alevisi fark etmez, hepsi Anadolu toprağındandır. Yüksek karakter ve doğruluk ortak paydalarıdır. Türkiye onların kara sevdasıdır. Anahtarlıkları, çakmakları ve silahlarının kabzaları Türk bayraklıdır. Onlarda sağcılık, solculuk yoktur. Milliyetçilik ve Devletçilik vardır. Bismillah deyip karakola giderler, şükür deyip eve gelirler.

Vatan için ölmeyi de bilirler, Millet yaşasın diye öldürmeyi de çok iyi bilirler. Gözleri düşmana korku, dosta güven verir.

Kar beyaz bereleri ve atkıları her zaman ter temiz helal kazançları gibidir.   

Geceleri gündüzleri birdir.  Onlar için iş 24 saat hafta 7 gündür. Onların telefonu hep ulaşıma açıktır.

Bir yerde kavga varsa önce arayı bulmayı tercih ederler. Baktılar olmuyor baba gibi otoritelerini koymayı da çok iyi bilirler. Sokaklardaki hem kimsesizler de hem de uyuşturucu batağına düşmüşler  onlardan sorulur. Siz yanı başınızdaki mazlumu bilmezken, onlar isimlerine ve nereli olduklarına varıncaya kadar tanırlar. Bu ülkenin gençleri onlar için en kıymetli sermayedir.     

Sabırları çeliktir ama kırılınca biraz can yakabilir. Toma’nın, biber gazının ve copun bazı sorumsuzların sorunları için çözüm olduğu doğrudur.

Ülkemizde yaşanan son olaylar göstermiştir ki! Polisimizin ve askerimizin aldıkları, yedikleri tümden helaldir. 

Allah onlardan razı olsun. Dilerim şehitlerimizin emanetlerine hakkıyla sahip çıkarız. 

Allah attığınızı denk getirsin. Bileğinizde güç, yüreğinize cesaret versin.


Hep yanınızdayız ve sizleri seviyoruz. 

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...