20 Ocak 2017 Cuma

BAŞKANLIK


Bazı doğrular insanın içini acıtır. Adama iki hakikatli kelime söyletmez. Lafı evirir, çevirir. Konuyu başka yerlere taşır. Kürsüyü, kabini işgal eder. Milletin mikrofonunu  kırar. Isırır.

Cerbeze olsun diye. Cumhuriyetin gittiğinden, bölünmeden, tek adamlıktan falan bahseder. İşin her türlü (sözde) akademik polemiğini yapar-yaptırır.   

Asıl mesele ise aslında herkesin malumu olan: bu adamların iktidar umudunun olmayışıdır. Yoksa bunlar da özlerinde başkanlığa karşı değiller. Lakin iç sesleri diyor ki! –(Tırnak içlerini Cem Yılmaz’ın sesini değiştirdiği gibi okuyabiliriz.)  ‘Hep Başkan onlardan olacak.’ ‘Biz ise hep muhalefette kalacağız.’ ‘Bu hiçbir zaman değişmeyecek.’ Bu iç sesler doğru karar vermelerini ve doğru davranışları sergilemelerini engelliyor. Çaresizlik, kızgınlık ve ilimden uzaklık birleşince ortaya bu şekilde bir ‘muhalefet’ çıkıyor. Keşke bu gün bu ülkede yaklaşık 60 yıldır muhalefette olan zihniyetin bir düşüncesini, tezini konuşuyor olsaydık.

Karar Milletin. Sola yakın Milliyetçi kardeşlerimiz ile  AK parti düşüncelerine yakın olan Milliyetçi kardeşlerimiz bu süreçte ayrışacak. Bu şekilde MHP tabanındaki ‘çıkış yolu bulamama’ gerginliği de sona ermiş olacak. Böylece MHP seçmeninin oylarının da siyasal karşılığı olmuş olacak. CHp ve hdp saadetlerini birleştirecek ki chp’nin zaten hep göz bebekleri olmuşlardır. Hem böylece CHp oyları 2-3 puan artacak. Devlet Bey’in koltuğuna göz dikmiş ve kurulu parti isteyenler ise bu süreçte ortada kalabilirler. Belki de başkanlığın tek mağduru onlar olacak. Onlar da artık, bu saatten sonra Müjdat Gezen veya Uğur Dündar gibi HALK TV kanalında işlerini yürütürler.

Sonrası malum. Ülkemiz kaldığı yerden gelişmeye ve büyümeye devam edecek. Daha az polemik, daha az laf salatası duyacağız. Kendisine güvenen iktidar olmak isteyecek. Olsun buna da şükür, en azından vekil maaşımız devam ediyor, sekreterimiz-siyah makam arabalarımız var diyen muhalefet de tarzını koruyacak. Seçmeni idare etmeye çalışacak.


Şimdiden hayırlısı olur inşallah.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...