31 Ocak 2017 Salı

HAYIR (3) son.....


Gece sağ tarafına yattı. Kafası iyice karışmıştı. Son 15 yıldır ülkenin çoğunluğu nasıl yanılabilirdi ki? Gözünün önüne Türkiye haritası geldi.

Yıllardır chp’nin elinde olan İzmir, geçen dönem bira partisi veren başkana emanet edilen Antalya, hepten hdp çıkaran Güneydoğu Anadolu gözünde canlandı. ‘El insaf.’ dedi. Keşke oy pusulasında ‘El insaf’ denilen bir kısımda olsaydı diye düşündü.

Uyuyakaldı. 

Sabah hanımı: ‘Ezan okunuyor, hadi uyan.’ Deyince. Sabah sabah nerden aklına geldiyse; ezan ve Kuran sesinden rahatsız olan kokoş hanımlar karşısında belirdi. Hepsi de HAYIR HAYIR diyordu.

Eşi, ‘Başörtümü gördün mü?’ dedi. O esnada da 28 Şubatın ikna edicileri belirdi. HAYIR HAYIR diyorlardı.

Arkasından gittiği siyasi parti 3 çeyrek asırdır iktidara gelemiyordu. Kendi kendisine ‘Koskoca Türk Milleti yanılmaz.’ dedi. ‘İnsanların tercihlerini anlamak gerekiyor. Yoksa kuru kuruya muhalefetle bu işler olmaz.’ diye epey bir söylendi.

Hanımına ‘Ben çıkıyorum.’ dedi. Hanımı: ‘Akşam erken mi gelirsin?’ Artık ne EVET ne de hayır diyebiliyordu. Her hayır ayrı bir yasağı, sınırlamayı, geriye gitmeyi çağrıştırıyordu. Elinden gelse hayır kelimesini lügattan çıkarttıracaktı.  

Canı kahvehaneye gitmek istemedi çünkü bugün ezber günüydü. Tam kütüphanenin önünden geçerken eski ilkokul arkadaşı Ahmet’i gördü. Merhaba, nasılsın falan derken; kendisini birden kütüphanenin içinde buldu. En son kütüphaneye okul gezisinde gelmişti. Ahmet ise belki de gününün yarısını hafta sonları hariç kütüphanede geçirirdi.  Görüşleri farklıydı ama Ahmet’i çok severdi.
Laf döner dolaşır ülke gündemine gelir.

Ahmet: Bu ülkede halen daha HAYIR diyecekler varmış.

………. : EVET maalesef.

Ahmet: Millete rağmen söylem geliştirilmez. Çoğulcu demokrasi işimize gelmediğinde bozabileceğimiz bir oyun değildir. Karşı tarafın düşüncesini hor görmek varlığa olan hürmetle ters düşer. Ülke yönetimlerinde bazen her şey dört dörtlük olmaz ama bu güzelim ülkenin yönetimini denemek için liyakatsizlere vermeyi gerektirmez. İnsan geçmişiyle bilinir. Hiç kimse kusura bakmasın ama bu ülke chp ve hdp’nin geçmişlerini gayet iyi biliyor. Bu ülke en kritik zamanlarda SAYIN BAHÇELİ’NİN DE olumlu tutumunu çok iyi biliyor ve takdirle karşılıyor. Bu ülkede son 15 seneden beri güzel işler yapıldı. Hatalar da yok değil. Ama Allah’a şükür gelecekten ümitli olanlar için ülkemiz çok şey vaad ediyor. İnşaallah sonuç iyi olacak.

 Sustu. Gözlerini kaçırdı. Gözyaşları sessiz ama sel gibiydi. Gerçekler için hiç de geç değildi. EVET EVET diyerek avazının çıktığı kadar bağırdı.


Kütüphanede önce bir şaşkınlık oldu. Sonra diğer masadakiler ağaya kalkıp alkışladılar.  

TURGAY URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...