17 Mart 2015 Salı

YENİDEN DOĞMAK 5


Tarih, sanat, edebiyat ve felsefe okuyacağız. Üzerlerinde uzun uzun iç muhasebe dış mütaala yapacağız. Satırlarda ve sayfalarda geri dönüşler olacak. Altını çizeceğiz, yanına not düşeceğiz. Okuduklarımızı dostlarımızla paylaşacağız ve içlerine yorum katacağız. Zaman kendinden ve kendiliğinden geçecek. Zamanın bizden alıp götürdüklerini görmeyeceğiz. Düşünmek, konuşmak, yazmak ve hayatı böylece yaşamak bize huzur verecek. Mutlu olacağız. İnsanlar bizden ilham alacak. Yaşama sevincimiz gülüşümüze, bakışımıza ve her türlü halimize yansıyacak.
Her şeyden öte ve evvel; Kuran ve Sünnet okuyacağız. Kendimiz anlayıp sonrada yaşamaya çalışacağız. Ağladığımız anlar çoğalacak. İnsanlığın, mazlumların derdi ile dertleneceğiz. Elimizden ve dilimizden geldiği kadar karınca misali bu yolda yürüyeceğiz. Gençler bize güvenecek. Onlara destek olacağız. Hep birlikte, el ele Kitabı, bayrağı ve Milleti yücelteceğiz. Ellerimiz semada dualar ederken Peygamber Efendimizin selamı ile yüce Allah yalvaracağız. Yalvaracağız. Her bir dua ve çalışma yeniden doğmak için bizlere gün müjdeleyecek. İnanıyorsak üstünüz diyeceğiz.
Turgay URGUR

YENİDEN DOĞMAK serisi toplam 5 yazıdan oluşmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...