1 Mart 2015 Pazar

İlçemizde TRAFİK KAZALARI

Sevgili Acıpayam’lı hemşerilerim,

(Sevgili dostlar, ben bu yazımı yazalı yaklaşık 2 yıl oldu.  Amacımız kesinlikle felaket tellallığı değil fakat lütfen vatandaş gözüyle kazalar neden artıyor diye bir kaygınız olursa ben görüşlerimi arz etmeye hazırım. Korkarım tedbirler alınmazsa kazalar artabilir.) 

Bu yazıyı yazmak vicdani bir zorunluluğa dönüştü. Öncesinde birkaç defa niyetlenmiştim ama bir ilçenin Belediyesi, Emniyet amirliği ve diğer adli, idari kurumları varken bu yazıyı yazmak bana düşmez diye yazımı derin dondurucuya koymuştum. Lakin dün ve bugün yerel gazetelerin vermiş olduğu iki haber konuyu elzem hale getirdi.

Konu elzem hale geldi çünkü bu sorunu nedense hiçbir kimse sahiplenmiyor. Konu elzem hale geldi çünkü mevzubahis olan insan hayatı.

Keşke yerel gazetecilik yapan arkadaşlarımız bu konuyu gözden kaçırmasaydı. Onların ulaştıkları kitle benim ulaşabileceğimden çok daha fazladır.

Dilerim başta ilçe trafik komisyonu olmak üzere yaptığı işte insanı üstün ve öncelikli tutan herkes, her kurum ve kuruluş konuya hassasiyet gösterir.

Mevzu şu: İlçemizde ve çevresinde trafik kazaları ve bunlardaki maddi ve manevi kayıplar arttı. Ölümlü ve yaralanmalı kazalar önceki yıllara göre çok fazla olarak dikkat çekiyor. Kazalarda kayba uğrayanların bizden ve dışarıdan olmasının bir farkı yok. Lütfen alınması gereken tedbirler varsa alalım. Bence ziyadesiyle gerek var.  

-2.El araçlara çok ucuz maliyetlerle ulaşılabiliyor. Gençlerimizin şehir içinde hız nedeniyle karıştığı kazalar bir hayli fazlalaşmaya başladı. Bundan bir ay öncesinde çarşı meydanındaki parkın üzerinde karşıdan gelen hızlı bir aracın oluşturduğu panikten dolayı eşim maddi hasarlı bir kaza geçirdi. Okullarımızın etrafında sanayi usulü modifiye edilmiş araçlar yaya trafiğini tehdit ediyor. Gürültü kirliliğine neden oluyor. Şikâyet edilmesine rağmen meselenin çözümsüz kalması insanı düşündürüyor.

-İlçemizin malum otopark sorunu nedeniyle şehir içi trafik hareketliliği epey bir sıkıntılı olarak dikkat çekiyor. Yol kenarlarındaki araçlarımız, trafikte yayanın yol güvenliği için ayrı bir tehdit oluşturuyor.

-Yaz aylarının yaklaşmasıyla motosiklet ve traktör kazaları şimdiden gözümü korkutuyor. Lütfen gençlerimizin motosikletleriyle kasksız trafiğe çıkmalarına müsaade etmeyelim. Köylerimizdeki traktör ve römorkların bilinçli kullanılmasının sağlanmasında gerekli tedbirleri aldıralım.

-İlçemizin çevre yolu trafik akışı bazı yerlerde sürücüleri zora sokuyor. Örneğin Yeniköy ve Alaattin kavşakları, Petrol istasyonlarının olduğu mevkiler (özellikle çıkıştaki benzinliğin olduğu kavşak trafik ışığı gerektiriyor), Ucarı Mahallemize giden yol ve benzerleri… Bunları özellikle yazdım çünkü buralarda büyük kazalar yaşandı.     


Sevgili dostlar bu yazımla hiçbir kimseyi hedef olarak göstermiyorum. Sadece bir Acıpayam’lı olarak bu konunun hassas olduğunu belirtmek isterim. Konunun sorumluları eğer kendileri de böyle bir sorunun varlığına inanıyorlarsa bir eylem planına geçebilirler. Malum yerleri gezebilirler. Gerek eğitim olsun gerekse düzenleme ve yaptırım olsun tedbirler alabilirler. Olmaz demeyelim, bir gün aynı konunun mağduru bizler olabiliriz. 

Dünyanın her yerinde önleyici tedbirler denilen bir olgu vardır. Bizim insanımıza bir şeyin doğrusu ve güzeli anlatılırsa insanımız onu uygular. Tek mesele ve çözüm kurallara uymayan sürücüleri cezalandırmak değildir. Tek mesele ve çözüm yolları otoparka dönüştürmek değildir. Lütfen bilimsel çözümler üretelim, bölgedeki insanlarımızı ve özellikle de gençlerimizi henüz bir kazaya bulaşmadan bilgilendirelim. Olası kazaları önleyelim. 

Lüften ilgi kurumlar ilçemizi, mahallelere bağlayan yolları; şehir içimizi ve kara yollarımızı gezsinler. Yeteri kadar çok olduğumuzu düşünüyorum. Eskiden belki de bunları gerçekleştirecek personelimiz yoktu ama Allah'a şükür şimdilerde bolluktan geçilmiyor. İstersek yapabiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...