28 Mart 2015 Cumartesi

Hasbihal 20


Huzuru uzaklarda değil içimizde aramalıyız.
*****
Bugünlerde az okumanın sıkıntısını çekiyorum. ‘Kendimi’ tekrara başladım. Ve anladım ki insan okudukça daha az konuşmayı tercih ediyor. Veya konuşacakları için iyi zamanlar ve iyi dinleyiciler arıyor.
*****
Yaşasın sadelik! Yaşasın istediğin olmak! Konuşurken sade, düşünürken sade ve yaşarken sade olabilmek. Sadelik: ne azlık-ne de çokluk demek. Sade olmanız renkli giyinmenize, içten hareketlere engel değil bilakis sadelik kendin olabilmektir. Mesele saçının uzunluğu veya kısalığı değil. Erkek olarak küpe takman, kız olarak futbol oynaman değil. Sadelik özenmemektir. Başkaları ne der diye korkuyorsan sade olamazsın. Başkaları gibi olmakta kendini zorluyorsan da sade olamazsın. Sadelik yaptıklarınla ve çevrenle mutlu olabilmektir. Sadeysen bilgesindir.

Eskiköy okulunda 85 öğrenci Peygamber Efendimizin Hayatını okudu. Cumhuriyet okulunda okumaya başladı. Selam olsun, Ey nebi…  Bizi bu yollarda yalnız bırakma. Düşüncemize yön ver. Al bizi Hakka götür. Biz ancak Senin rehberliğinde yol alır, Senin ile Allah’ımızı tanırız.

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...