15 Şubat 2015 Pazar

Kadın


Havva (as)’den itibaren hiç ayırmadan, hiç kayırmadan tüm annelere, kadınlara, kız çocuklarımıza selam olsun. İlk kadın Adem(a.s)’a emanettir ve tüm kadınlarımız tüm erkeklere emanettir. Emanete ihanet demek varoluşa, insanlığa, nimete ihanettir. Çünkü kadın var olmanın vesilesi, insanlığın hazinesi ve nimetin menbaadır. Onsuz cennet cennet olmasa gerektir ki o’nun rızası olmadan oraya gidilmez. Bir yurt kadınla yükselir. Erkekler savaşa giderken tüm vatan, cami, bayrak, çocuk, tüm gelecek, tüm geçmiş önce Allah’a sonra kadına emanet edilir. O son ve tek çaredir. Ev kadınla yuva olur. Çocuk kadınla büyür. Aş kadınla tat bulur. Kadının mutluluğu huzur ve bereket getirir. Erkek doğum sancısının bile hakkını ödeyemezken kadın çocukları ve eşi için tüm hayatını rahatlıkla sancıya adayabilir. İşte bu yüzden kadın gerekirse kutlu bir değer veya evladı için çekinmeden, sakınmadan canını seve seve verebilir.

Tüm insanlar şefkat, merhamet derslerini kadınlardan öğrenir. Gah ninniyle, gah telkinat ile annelerinden çocuklarına geçen bu dersler insanın maddi vücuduna çekirdekler hükmünde yerleşir. Adalet, haram-helal mevzuunda hassasiyet, çalışkanlık yine kadınların evlatlarına doğal olarak aktardıkları öğretilerdir. Darda kalmış birisinin çaresi, açılan yolların sebebi, Allah’ın rızasını arayan kulların gıdası; annelerinin duasıdır.

Kadınlarımızın kıymetini bilemeyen düşünce ve duygu yoksunlarına yazıklar olsun. Vahşi duygularla öldürülen vatandaşımız ve kardeşimiz Özgecan Aslan hanımefendiye Allah’tan rahmet diliyorum.

Turgay URGUR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...