27 Ocak 2013 Pazar

VEDA


 

Geleceğimizin mimarları, geçmişimizin savcıları, ideallerimizin öğretmenleri; sevgili öğrencilerim,

Sizlerden ilham alarak hep birlikte mükemmel çalışmalara imza attığımız bir dönemi daha bitirdik. Sınıflarınıza girerken dertlerimizi her daim unuttuk. (Hasta adamı sizin sınıflarınıza getirsek onlar iyileşir giderdi.) Sizlerle hayatı sevmemiz gerektiğini yeniden öğrendik. Zaman sizlerle mana kazandı.

Sevgili öğrencilerim, bizler öyle muhteşem ve paha biçilmez bir toprağın insanlarıyız ki anlatılmaz. Geçmişinden gelen soyluluk bu coğrafyanın ruhuna işlemiş durumdadır. Bizim insanımızın içindeki kardeşlik, misafirperverlik, kadirşinaslık ve tüm diğer güzel hasletler genlerinde olduğundan nesilden nesile kendiliğinden geçer. Onun içindir ki bizler Türkiye’de Türklüğümüzden dolayı Yüce Yaratıcıya ne kadar şükür etsek azdır.  Türk Milletine ve Vatanına hizmet etmek çok büyük bir onurdur.

Her hayat kendi başına kâinat içinde müstesna bir yere sahiptir. Kişi hayatında kendisi olarak kalırsa ve kendi değerini bulunca varlığını anlamlandırmış olur. Varlığı ile diğer varlıklarla olan bağını anlar. Huzur dediğimiz mefhum da aslında varlığımızın değerini kavramamızdır. Yaşamak, yaşamın içinde insan olmak mutlu olmak için yeterlidir.

Fecr, Fatiha, zumer, kunut, yasin, tebareke, kıyamet ve tüm diğer hepsi. Tüm KİTAP. Okumalı, yazmalı, paylaşmalı, dinlemeli ve yaşamalıyız. Nasser el Katami’yi internetten dinlemenizi itinayla tavsiye ederim.

İdeoloji, kurum, camia (ve benzeri ne varsa) hiçbirisine kul, köle, alet, üye olmayınız. Kendinizi kullandırmayın, kendinizi ezdirmeyin. Toplum içinde birey olarak kalın. İnsanları sevin ama en çok kendinizi ve en yakınlarınızı sevin.

Zamanın değerini bilmek için onu kullanın. Bilginin nerden geldiğini ve ne işe yarayacağını öğrenin. Farklı bilgilere ve kişilere karşı ön yargılı olmak yerine onlardaki artıları görün.    

Selam ile,

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...