3 Ocak 2013 Perşembe

Hasbihal 12



Mücadele suresi ayet 9’da; ey iman etmiş olanlar, gizli konuşmalarınızda, kötü fiiller, saldırgan davranışlar ve Elçi’ye itaatsizlik niyetiyle fesat kurmayı bırakın; bunun yerine fazilet ve Allah’a karşı sorumluluk bilinci üzerinde görüşmeler yapın.

Kişisel gelişimin bizdeki adı kulluk bilincidir. Görüşmelerin fazilet ve sorumluluk bilinci çerçevesinde yapılması insanın hayatındaki birçok olumsuzluğu düzeltecektir.

Saf Suresi ayet 2-3’de; siz ey imana ermiş olanlar! Neden söyledikleriniz ile yaptıklarınız birbirine uymuyor. Yapmadığınız şeyi söylemeniz Allah nazarında en tiksinti verici şeydir.

İnsanın içi dışı bir olmalı. Ölçü Kurani olunca insanlık problemimizi çözmüş olacağız. Günlük sıkıntı ve sanal dertlerin bizi hırpalamasından korkmayacağız.  Eylem ve söylem birlikteliği insanı olgun yapar.

Mearic Suresi ayet 20-21’de; başına bir kötülük geldiği zaman sızlanmaya başlar. Bir iyilik ile karşılaşınca da onu bencilce sahip başka insanlardan uzak tutar.

İnsanı yaratanın onu tanımasından kolay ne olabilir ki? Hepimiz iyilik ve kötülük zamanında farklı olmuyor muyuz? Allah bizleri her iki halde de tutarlı davranan kullarından eylesin.

İntifar Suresi ayet 6’da; Ey insan! Nedir seni lütuf sahibi Rabbinden uzaklaştıran.

İnsanı kalbinden vuran, bam teline dokunan bu ayet okundukça gözlerden akan yaşlar her şeyi anlatır. İnsanın vefasızlığı, unutkanlığı ve tembelliği ortaya serilir. Lakin insan umutlu olmalı, Rabbinden dilemeye devam etmeli.

Beled suresi ayet 4’de; Gerçek şu ki, Biz insanı acı, sıkıntı ve imtihan yüklü bir hayata gönderdik.

Kendi kendime hep şunu soruyorum. Sıkıntısız, acısız hayatlarımız yarın karşımıza nasıl çıkacak diye… bir de dünyanın muhtelif yerlerinde acı çeken insanlar var iken bu bolluğun hesabını nasıl öderiz diye… Cevabını biliyorsanız veya bulursanız size zahmet bana da ulaştırıverin.

 

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...