5 Ocak 2013 Cumartesi

günDEM



İnsanlar yazdıkları veya konuştukları ile örtüşmüyormuş. Necip Fazıl yaşadığı hayatı da zaten inkar etmiyormuş. Vs Vs.  Şiirin zirvelerinde gezmiş bir insanın hayatında inişler ve çıkışların olması imkânsız mı? Ayıp mı? Belki de hep yanıldığımız noktada bir dejavu vakıası daha. İdolleştirdiklerimizin insan olduklarını belirli zamandan sonra özellikle ölümlerinden ardından unutmamız.  Ama asıl dikkati hedef gösterilen nokta çekiyor. O da şu: Necip Fazıl’ın yıllarca sağın, Milli görüşün üstadı olarak adlandırılması.  Özetle deniliyor ki: ‘işte sizin adam bu.’ Ben de diyorum ki: ‘Hayat’ bu kardeşim, ‘hayat’ bu. Kendine bakarsan bir değil bin Necip görmek mümkün. Bu arada şaşırmış gibi yapmaya da hiç gerek yok. Isıtılan yeni değil.

·           *      * 

Bir Cemil Meriç’imiz daha olsaydı ne güzel olurdu. Şimdiyi anlatsaydı bize. Sağa sola gömülmeden batıdan doğuya bir çizgi bir ışık çekseydi tekrar. Milleti, dini, moderniteyi, münevveri, cumhuriyeti, Osmanlı’yı tanımlasaydı. Terörü, açılımı, Suriye’yi, Gazze’yi anlatsaydı. Biz de ona hep olduğu(olageldiği) gibi inansaydık.

·            *      *

Savaşsız, açlıksız, ayrılıksız günler yaşıyorsak çok ama çok şükretmeliyiz. Böyle bir coğrafyada hem Müslüman hem de Türk olmanın bedeli çok ağır. Kısacası kalitenin bedeli ağır.

·           *      *

Evlatlar ile acılar da toprağa gömülmüyor. İşte bu yüzden teröristle müzakereden açılım devşirmek insan olanlara zor geliyor. Kelime oyunlarıyla teselli almak ise “artık yeter” dedirtiyor.

·            *      * 

Kalpler ancak Allah’ı anmakla huzura erer.* Bir cümleye kimsenin itirazı olmaması ne kadar da güzel. Geçen ayette* olduğu gibi tüm ayetlere de tüm insanlığın itirazının olması ne kadar da güzel. Eleştiri yok, sorgulama yok, itiraz yok sadece ‘anlamaya çalışmak’ var. Gelin herkesin üzerinde mutabık olduklarını konuşalım. Huzur bulalım dostlar. Huzur.

  Bir gün daha demini alırken ve artık GünDEM olurken muhabbetle kalın. Allah iki cihan mutluluğu versin.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...