27 Mayıs 2011 Cuma

Çalışma Grubu

                                       9-10 SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA GRUBU

Sevgili Anadolu Lisesi Öğrencilerimiz

9 ve 10. sınıflar olarak 5-10’ar kişilik çalışma grupları oluşturacağız. Yapacak olduğumuz çalışmanın amacı yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmek, eksik konuları tamamlamak ve önümüzdeki yıla daha hazır bir şekilde gelmektir. Bu çalışmanın hem sosyal hem de dersler bakımından çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğer siz de çalışma grubumuza katılmak istiyorsanız, benimle okulda daha detaylı bilgi almak için irtibata geçiniz.

Çalışmada neler olacak? (Kısaca)

  1. 15’er günlük oturumlar: Bu oturumlarda verilen görevlendirmeler değerlendirilecek, birlikte çalışmalar hakkında konuşulacak, diğer haftanın görevlendirmesi yapılacak. Bu oturumlarda genellikle okunan kitaplar hakkında konuşulur, birlikte test çözülür, eğitim ve kişisel gelişim hakkında konuşmalar yapılır.
  2. Üniversite ve diğer okullara geziler: Bu geziler ile Üniversiteler hakkında detaylı bilgi sahibi olunur. Meslekler hakkında araştırmalar yapılır. Başarılı okulların ziyaret edilmesi, başka öğrencilerle konuşmalar.
  3.  Matematik, Biyoloji, Kimya, Geometri takviye dersleri.  Amaç: eksik konuların giderilmesi, karşılaşılacak kapsamlı konular hakkında önceden bilgi edinme.
  4. Geziler. Tarihi, kültürel önem taşıyan yerlerin gezilmesi.

Çalışma Prensipleri.

  1. Devamlılık şarttır.
  2. Grup en fazla 10, en az 5 kişiden oluşur.
  3. Görevler eksiksiz yapılır.
  4. Gönüllülük esastır.
  5. Ailelerden izin belgesi alınır.
  6. Katılan öğrencilerin herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekir. 
  7. Hedefleri olan öğrenciler katılabilir.

Sevgili gençler bu çalışmaya 9. ve 10. sınıfların tüm öğrencileri katılabilir. Lütfen bu yazıyı sınıf arkadaşlarınız ile paylaşın. Sizlerden güzel haberler bekliyorum. Sağlıcakla.

Turgay Urgur
    




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...