6 Mayıs 2011 Cuma

başarı

1)Biz ne kadar başarıyı konuşuyorsak o kadar başarıya yakınızdır. Biz ne kadar sorunların giderilmesini konuşuyorsak o kadar sorunları çözebiliyoruzdur. Biz ne kadar iyi bir şeylerden bahsediyorsak o kadar iyiliğe ve mutluluğa yakınızdır.
2)Diğer bir tespitimiz başarının mutlaka kolektif çalışma işi olduğudur. Başarı için okulların tüm öğretmenleri,  öğrencileri ve velileri birlikte çalışma şuuru içerisinde hareket etmelidirler. Herkes okulun başlangıcında bunun farkında olmalıdır.
3) Özellikle yeni sınav sistemi üniversite ve üniversite sonucunda akademik çalışmalarda başarılı olmak için 9. sınıftan itibaren koordineli bir çalışmanın başlatılması gerektirmektedir. 12. sınıfın başında artık öğrenci hayalindeki bölüme kafasında yerleşmiş olmalıdır.
4) Öğrencilerimiz tüm okul yaşantıları boyunca sosyal yöndeki gelişmeleri ihmal edilmemeli, onların istekleri de göz önde bulundurularak birebir katıldıkları faaliyetler bolca yapılmalıdır. Sanki son yıllarda bu tür çalışmalar hem ihmal edildi veya içerik bakımından zenginleştirilmedi.

5)Başarı için yardımlaşma, dayanışma gibi sizi canlı tutacak dinamikleri daima kullanın ve bunu bir prensip haline getirin. İnsan sorunlarla ve sorularla tek başına mücadele etmekten ziyade toplu halde mücadele etmeli. Kişi bu bağlamda arkadaşını, ailesini, kardeşlerini, öğretmenini daima yanında görmeli ve onlara yanında yer vermelidir. Tek kişilik başarı arayışları başarısızlıklarla çoktan sonuçlandı. Boşuna denemeyin arkadaşlar, zaman kaybından başka bir şey olmaz. Yanınızdaki kişileri bu bağlamda sorunlarınızı çözecek, problemleri çabucak hallediverecek diye de kesinlikle görmeyin. Onlarla öncelikli bağınız karşılıksız sevgi ve saygı bağı olsun. Mutluluk paylaşımı, dertlerin paylaşımı ve konuşulması olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...