30 Kasım 2010 Salı

wikileakszedelere

Bediuzzamandan Wikileakszedelere...
"Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınıyorum. Evet İstanbul siyaseti, İspanyol hastalığı gibi bir hastalıktır. Fikri hezeyanlaştırır. Biz bizzat kendi kendimize hareket etmiyoruz. Bilvasıta hareketliyiz. Avrupa üflüyor biz burada oynuyoruz. O uyutmakla telkin eder. Biz kendimizden hayal edip, sağırcasına, tahribimizde telkinlerinin eserini icra ederiz. "

(Sünühat.)

Lütfen şu satilırlara dikkat:

Dedim:
-Bizdeki fikirlerin çizgileri kavuşmaları için birbirine meyilli olarak uzamaya bedel, doğru çizgiden saparak gittiğinden, kavuşma noktası vatanda, belki kürede görülmüyor. Varlık- yokluk gibi, birinin varlığı ötekinin yokluğunu ister, dalalet ve batılı iltizam ettirir. Şeytan birisine yardım etse, melek der, rahmet okutur. Ötekinde melek görse, 'Elbisesini değiştirmiş" der, lanet eder. Su-i zan ve hüsn-ü zan nazarıyla, dürbünün iki tarafı gibi leh, aleyh... Boş emareyi (belirtiyi) kesin delil, kesin delil de boş emare görür.

Gayr-i meşru muhabbetin (Avrupa'ya Amerikaya muhabbetimiz gibi) akıbeti,mükafatı, mahbubun gaddarane adavetidir.

(Sünühattan.)
Aman ülke menfaatine olumlu siyasate karşı olduğumuz anlamı çıkarılmasın. Herşeyin güzelini ve iyisini almak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...