6 Kasım 2010 Cumartesi

Okulum

Acıpayam Anadolu Lisesi

Ben Acıpayam Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmenlerinden Turgay Urgur. Ne mutlu bana ki ! İlçemin böyle güzide ve başarılı bir okulunda öğretmenlik yapıyorum. Her sabah okula yeni bir heyecanla gidiyorum, okulda olmak bana huzur veren anlatamayacağım şairin ifadesiyle “kelimelerin kifayetsiz kaldığı”  bir düşünce. Anlatılması güç olanın yazılması da ayrı bir zorlukta.


Bu mutluluğun sebebi tabi ki öğrencilerimiz. Çünkü kendilerinde gelecekle ilgili çok güzel hedefler var, emin adımlarla programlı bir şekilde bu hedeflerine ulaşmak için gayret ediyorlar. Zamanın şartlarına göre çalışma sistemlerini oluşturmuş durumdalar ve çalışma programları kendileri için kesinlikle  bir engel değil. Onlar öğrenciliğin şu anda öncelikli işleri olduğunu biliyorlar. Sosyal yaşamlarındaki kültürel gelişme, eğlence, gezme, arkadaşları ile bir arada olmak gibi aktiviteler içerisinde de gayet başarılı bir şekilde yol alıyorlar.

Öğrencilerimizin en çok sevdiğim bir başka özelliği ise kendi aralarındaki muhteşem uyum. Bizim okulumuzda kesinlikle kırıcı söz, davranış yoktur. Herkes karşısındakinin düşüncesini dinler bazen eleştirir ve konuyla ilgili kendi düşüncesini de özgürce söyler lakin kesinlikle arkadaşını düşüncesinden dolayı yadırgamaz ve kınamaz. Karşısındakini öncelikle insan olarak değerlendirir, arkadaşının görüşleri ve yaşam şekli onun için iletişimde ön yargı oluşturmaz. İşte bu yüzden kardeşliğin ve arkadaşlığın hası bizim okulumuzda en üst düzey noktadadır. Bundan dolayı başarı çıtamızda yukarıya doğru ilerleme devam etmektedir. Öğrencilerimiz öyle olgun ve anlayışlıdırlar ve çalışkanlardır ki zor durumda olan arkadaşlarına yardım ederler. Ki ayrım çatışma doğuracak eylem ve söylemlerden uzak dururlar. Ki tüm derslerinde yüksek başarı hedeflerler. Ki meslek tercihlerini zamanında yaparlar ve o hedefe ulaşmak için adeta kilitlenirler. Ki sınıf içerisinde uyumlu çalışırlar. Ki birlikte çalışma yöntemleri oluştururlar. Ki eğlence ve ders zamanlarını ayırırlar.

Yaşasın! Okulum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...