1 Kasım 2010 Pazartesi

İngilizce sınavında başarı

2010 sınavlar

Sınavlarda nasıl başarılı olabilirim?

Sevgili Öğrencilerim, aşağıda basit bir şekilde ve en kısa özetiyle önem sıralamasına göre  ifade edilecek olan çalışma yöntemlerini lütfen uygulayınız.

  1. Derslere mutlaka ön hazırlıkla gelin. Ünitelere önceden bir göz gezdirin, kelime çalışması, okuma çalışması yapın. Bu sizin derste olan verimliliğinizi fazlasıyla arttıracaktır.
  2. Sınıf içi çalışmalara aktif katılım sağlayın. Sınıf içerisinde söz almak, not almak, sorulanı dinlemek, arkadaşını dinlemek, bilinmeyi merak etmek öğrenmeyi pekiştirir.
  3. Dinleme çalışmalarını mutlaka yapınız.
  4. Yeni cümleleri evde birden fazla sesli olarak okuyunuz.
  5. İnternet üzerinden, kitaplardan İngilizce okuma yapınız. Cümleleri Türkçeye çevirmeye çalışınız, daha sonrasında yazmaya çalışınız ve son olarak ta sesli olarak anlatmaya çalışınız.
  6. Artık kafanızdan “ben dersleri anlamıyorum”, “bu dersi zaten sevmiyorum”, “ne işime yarayacak ki ?”, “Öğretmenim ile aram iyi değil.” Vb. çocuksu bahaneleri üretmekten vazgeçin.
  7. Not kaygısını kafanızdan silin.
  8. Öğrenciliğin sizin şu anda en önemli işiniz olduğunu benimseyin ve bu işi en iyi şekilde yapmak için yöntemler peşinde olun.
  9. Derslerde teneffüsteki herhangi bir olayı düşünmekten, arkadaşınıza kafadan mesajlar- mektuplar- methiyeler yazmaktan, dalıp dalıp ayılamamaktan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi henüz? Bence artık bu faydasız düşünceleri ders esnasında yaşamaktan vazgeçin..
  10.  Eğer bu konularda rehberlik ve yardıma ihtiyacınız varsa, bir çalışmayı sonuna kadar götürebilecek iradeye sahip iseniz, üniversite ile ilgili ciddi hedefleriniz varsa ve kaybedecek zamanınız yoksa en az 5’li guruplar halinde benden okulda ama ders saatleri dışında yardım talebinde bulunabilirisiniz.

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...