21 Kasım 2019 Perşembe

Başkaldırı 7

Marifet çok kitap okumakta değil. Doğru kitapları okumakta. Boş olan her şeyden uzak durmakta. Boş zaman, boş iş, boş insanlar ve boş düşüncelerden kurtulmakta.

Başkalarını eleştiriyi bırakmakta ve eleştiriye kendinden başlamakta. Şüpheli olanlardan uzak durmakta. En önemlisi de haramları terk etmekte. 

Faize bulaşmayıp, zekatı tesis etmekte. 
Sade yaşamakta. İsraf etmemekte. Kanaatkar olmakta. 

Farklı düşüncelere ses vermekte, sabırla dinlemekte. En başta ise Kuranı ve Muhammet (Sav) rehber edinmekte. 

İdeolojilerden sıyrılmakta. Sosyal medyaya kapılmamakta.

Marifet üretmekte. Az yemekte, az konuşmakta, az uyumakta. 
Kazandığı paylaşabilmekte,  gülümsemekte, hemen kızmamakta. 

Temiz olmakta. Bedenen, ruhen pisliklerden arınmakta. Ara ara inzivaya çıkmakta. Namazları kaçırmamakta. 

Marifet düşünmekte. Nereden geldiğini, neci olduğunu ve nereye gitmekte olduğunu aramakta. 
Dostları aramakta. Hal hatır sormakta. Gönül almakta. Kalp kırmamakta.

Marifet kullukta. Marifetullahta yol almakta. Yolları şaşırmamakta. Oruçları kaçırmamakta, Hac ve umreyi muhim görmekte. 

Marifet faniliği bilmekte. Fani olduğunu içine sindirmekte. Bu dünyada iken Yüce Mevlanın bir misafiri olduğunu anlamakta. Ona göre davranmakta. Ona göre yaşamakta. 

Marifet içindeki taşkınlıklara, arsızlıklara baş kaldırmakta. Zamanın putlaşmış isteklerine baş kaldırmakta. Herkesten önce içindeki şeytanı susturmakta. Marifet Yar ile sohbete sarılmakta. Varsa yoksa O'nu aramakta. Unutma! Marifet bulmakta değil, bulamamaktaki aşka doyamamakta. 

Marifet bedene baş kaldırmakta; iradeyi, ruhu ve letaifleri O'na satmakta. 

Hz. Eyüp (as) hastalıklara baş kaldırdı. Hz. İbrahim putlara, Hz.Musa Firavuna baş kaldırdı. Alemlere Rahmet Hz. Muhammet tüm inkarcılara baş kaldırdı. İnançsızlığa baş kaldırdı. 

Unutma başkaldırı kalpte başlar. Ruhu dolaşır. Ve en sonunda iradeyi iradesine alır. Ve yine unutma! Başkaldırı zikirle başlar, şükürle yol alır, fikirle nihayete ulaşır. Bu yolda sabır gerekir. Kışta geçilen her sabır dağı baharda çiçeğe bürünür. Ve unutma ! Hayat kıştır. 

Başkaldırı en çok kışa yakışır. 

Turgay Urgur  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...