17 Kasım 2019 Pazar

Seminer haftası

Yaklaşık 25 kişilik bir öğretmen grubunun olduğu bir okulda kura ile tüm öğretmenler 5'li gruplara ayrılacak. Her gruba eğitimle ilgili 1) Okulumuzda başarı nasıl sağlanır? 2) Gençlerimizi zamanın tehlikelerinden nasıl korumalıyız? 3) Hangi sosyal faaliyetleri planlamalıyız? 4) Okulumuzun tanıtımı için neler yapılabilir? soruları verilecek. Her grup 3-4 saat bu soruları kendi arasında konuşacak. Aralarından 1 konuşmacı seçilecek. Tüm öğretmenlerin ve idarecilerin katıldığı bir toplantı ortamında her grup temsilcisi sorular hakkındaki sunumunu yapacak. Diğer gruplar ve okul idaresi her soru için verilen en faydalı cevapları oylayacak. Verilen cevaplar içinden en çok oyu alanlar için kurul kararı alınıp uygulamaya geçilecek.
Bu çalışma öncesinde öğrencilerden de beklenti, istek ve sorunları hakkında yazılı ve/veya bilgi alınabilir. (uygulamanın bu kısmı öğrencilerimizin okulda olduğu süreçte yapılabilir.)
Düşüncem ülkemin tüm okullarına hediyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...