8 Mart 2016 Salı

Sevgili Gençler;


1.       Gerçek motivasyon okumakla başlar. Yoksa şarj tutmayan telefon gibi iki de bir fişe takılsanız da motivasyon sözcükleri 15-20dk’dan fazlasını kurtarmaz. Sık aralıklarla ve düzenli bir okuma alışkanlığı kazanmaya çalışın. Okumak sizi hayata bağlayacaktır. Okuyunca çalışmakta olduğunuz dersleri zihninizde tam manasıyla bir yerlere koyabileceksiniz. ‘Düzenli Okuma’ dışındaki motivasyon hikayeleri, sözcükleri, konuşmaları sizi bir hedefe T A Ş I M A Z.  

2.       Çalışmalardan sonra dua edin gençler. Bol bol dua edin. Bu bizim inancımızın gereğidir. İşlem çok basit. Çalışın ve dua edin. Çalışın ve dua edin. İsteklerinizi Allah’tan başkası V E R E M E Z. İnsanlardan istemeyin, asıl mülk Sahibinden isteyin.

3.       Gençler kendinizi sevin. Varız. Varsınız. Allah’a şükr edin. Beyinlerimiz ve yüreklerimiz asıl ahiret sınavı için hazırlandı. OSYM’nin sınavı Ahiret Sınavı yanında hiçtir arkadaşlar. Günlük 2-3 saat çalışan bir öğrenci Türkiye’de istediği bölüme gider. Bu sınavlar üst düzey zekalılar için hazırlanmıyor; senin, benim gibi rahat adamlar için hazırlanıyor. Günlük 2-3 saati ayırın. Allah’ın izniyle Y E T E R.

4.       Peygamber Efendimize her gün sabah- akşam salavat getirin. Her salavatı duyuyor. Ve cevap veriyor. Bizim elçimiz, rehberimiz O’dur. O bize yol gösterir. Gerisi H İ K A Y E D İ R, kafanızı boşuna şişirmeyin. Kula kulluk etmeyin. Komik olmayın.

5.       Yorulursanız, gönlünüzdeki vatan, millet ve bayrak sevgisinden cesaret alın. En güzel coğrafyada Müslüman Türk olarak dünyaya getirildiniz. Kendiniz gelmediniz. Bu ülkenin günlük şehit ortalaması maalesef yüksek. Bu ağır sorumluluğu omuzlarınızda hissedin. Sonra hiç birimiz bu rahatlığın hesabını V E R E M E Y İ Z. 

Erken kalk. Az ye. Az uyu. Kitap oku. Namaz kıl. Soru çöz. Düşün. Ahlaklı ol. Sistemli ol.  Haydi Bismillah. Gelecek hepimizin inş. Allah tüm inananları, çocukları, hidayete erecekleri korusun.

Sizleri çok seviyorum.


Turgay URGUR    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...