1 Nisan 2011 Cuma

Gündem


Yeni Osmanlıcılık ile Eskimeyen Osmanlı’yı karıştırıp ortaya koyarsan; dün söylediklerin ile bugün söylediklerin Bingazi, Washington ve Ankara arasında bir üçgen oluşturur ve bu üçgenin en uzun kenarı sende bilirsin ki “A” ve “W” arasındakidir. İnsanlarda anlarlar ki bu üçken ister eşkenar ister ikizkenar olsun şehirler bombalanmaya devam eder. Çocuklar ölmeye devam eder. Mezarlarının üzerine kurulacak şehirlerin imarında taşeron ya da işveren veyahut işçi olmak ahlaki olarak pek değişmez. Önemli olan bu noktada Yavuz gibi görünmekten çıkmak, insan gibi olayları anlamak ve anlatmaktır, değişen ne ise onu paylaşmaktır. 

İnsanlar açık ve net, değişmeyen bir lider görmek isterler. İnsanlar doğu ve batı’dan önce kendi doğrusunu oluşturmuş parti içi demokrasiyi hayatına geçirmiş ve öncelikle kendi beynine yedirmiş liderler görmek isterler. Bu insanların aynı zamanda mütevazi olanlarını tercih ederler. Ben bu yüzyılda  seçmenlerine sorulmadan önüme getirilen adayları seçmek zorunda değilim. Zengin ve ünlü diye herkesi seçmen kâğıdına taşıyacak zihniyete de tümden karşıyım. Farklı olda liyakatli insanları seçme ve tanıma fırsatı ver bana. Farklı ol ve ben senin çıkaracağın 200-300 milletvekiline bir şekilde güvenebileyim, fark etmez 1-3 de olabilir. Yeter ki ehil olsun. “Ehline verilsin.”  

S. Urgur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...