6 Nisan 2011 Çarşamba

9D Rehberlik Özel

 

Çalışmalara başlamadan önce mutlaka zihninizi olumsuz düşüncelerden arındırın. Bunun en geçerli ve tek geçerli yöntemi dua ve besmeledir. Dua geniş kapsamlı olunca daha bir kuşatıcı ve tesirlidir. Yani duada bencil olmayın. Geniş daireden kendinize ulaşan bir yol ile hareket edin. Çalışmaya başladıktan sonra kesinlikle ikinci bir şeye meyletmeyin. Önünüzdeki iş öncelikli ve bitirilmesi gereken olarak algılanmalı. Çalışma ortamından bahsetmeye gerek yok, onun şartlarını çalışmak isteyen herkes biliyor.

Başarı için yardımlaşma, dayanışma gibi sizi canlı tutacak dinamikleri daima kullanın ve bunu bir prensip haline getirin. İnsan sorunlarla ve sorularla tek başına mücadele etmekten ziyade toplu halde mücadele etmeli. Kişi bu bağlamda arkadaşını, ailesini, kardeşlerini, öğretmenini daima yanında görmeli ve onlara yanında yer vermelidir. Tek kişilik başarı arayışları başarısızlıklarla çoktan sonuçlandı. Boşuna denemeyin arkadaşlar, zaman kaybından başka bir şey olmaz. Yanınızdaki kişileri bu bağlamda sorunlarınızı çözecek, problemleri çabucak hallediverecek diye de kesinlikle görmeyin. Onlarla öncelikli bağınız karşılıksız sevgi ve saygı bağı olsun. Mutluluk paylaşımı, dertlerin paylaşımı ve konuşulması olsun.

Güzel hedefler için istikrar, düzenlilik, programlı olmak, zamanı iyi kullanmak önemlidir. Üniversite başarısı ve ötesindeki akademik başarılar için 9. sınıftan 11’in sonuna kadar yaz tatilleri dahil iyi bir çalışma gerekir. 12’in sonu demiyorum. 12. sınıf başladığında insan hem kafasında hem de sayısal olarak bir bölüme yerleşmiş olmalıdır.

Yukarıdaki üç paragraf sizleri sadece dersler çerçevesinde değil, diğer kişisel gelişimler yönünden de yukarılara taşıyacaktır.

Kâinattaki, dünyadaki ve en yakın çevrenizdeki Teklik yansımaları sizleri hayata bakış ve hayatı idame ettirme yollarında en güzel motive edicilerdir. Saman alevine benzer motivasyon araçları yerine, uzun soluklu bitmeyen tesellilere ve gerçeklere bel bağlayın. Çalıştığınız kadar gerçekçi olun. Emeklerin mutlaka bir mükâfatı vardır. Aceleci olmayın, verilmeden istemeyin.    

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...