7 Nisan 2013 Pazar

Açalım 1


Açalım 1
Alınan vergilerin ve harçların çeşitliliği, AB uyum yasaları bahane edilerek satılan yeni yeni belgeler ve abartılmış cezalar artık bıktırdı. Yaşam alanlarımız her geçen gün daha da daraltılıyor.
Kurumlara ve şahıslara yeni belgeler zorla aldırılıyor lakin nedense hakkaniyet çerçevesinde ülkenin geneline homojen bir şekilde yayılan denetimler yapılmıyor. Bu da insanın aklına yapılan işlerde samimiyetsizlik olduğunu getirtiyor.
Önce şehirlerin çirkin ve modern olmayan yapılanmalarına müsaade ediliyor. Sonra yol kenarına park etmek zorunda kaldığınız araç için sizden otopark parası alınıyor. Gözleriniz otoparkı görmese de, yanınızda tahsildar beliriveriyor. Çünkü amaç tahsilat.

Yeni bir işe başlamak için türlü türlü resmi kurumlardan yüksek harçlarla belgeler almanız ve bu belgeleri çerçeveletip duvarlarınıza asmanız söyleniyor. Lakin birçok kurum denetimsizlikten yerlerde sürünüyor. Özellikle gıda sektöründe hepimizin hayatı risk altına alınıyor. Daha sonra ise Devletin başka kurumları denetleyemedikleri kurumların denetimleri için yeni yeni yasalar üretmek zorunda kalıyor. Çünkü önceki belgelerin ve kurumların herhangi bir işlevselliği yok.
    
Adalete güvenmemiz isteniyor ama vergilendirme sistemi “çok çalışandan çok – hiç vermeyenden hiç” üzerine işletiliyor. Bölgesel ve sektörel ayrımların olduğu herkes tarafından aşikar olmasına rağmen iç siyasette nedense hiç konuşulmuyor. Lakin böyle bir ortamda demokrasiye inanmamız bekleniyor.   
Ne diyelim… Allah sonumuzu hayır etsin.

turgay urgur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...