23 Kasım 2012 Cuma

Haftalık Değerlendirme


Haftalık Değerlendirme

Hafta sonu geldi. Bir hafta boyunca yapılanların kısaca bir değerlendirmesini yapmak insanı diğer haftalar için motive ediyor. “Artıları hesaplamak, kaçırılan fırsatları gözden geçirmek” oldukça faydalı oluyor.

·          

Öğretmen ziliyle derste olmak çok güzel bir alışkanlık çünkü bu alışkanlık işin verimliliğini fazlasıyla arttırıyor. Her bir dakikanın değerli olduğunu hissetmek çok harika bir duygu. İnsanın hayatındaki her bir dakika o kadar değerli ki anlatılmaz. Ama bunu değerli yapan o dakikalara verilen önem.

11. ve 12. Sınıflardaki evde test hazırlama ve sınıfta sunum tekniği çok etkili. Tüm öğrencilerin bu işi sahiplenmesi her şeyi kolaylaştırıyor. Toplu ve düzenli çalışmanın tesiri bireysel faaliyetlerden çok daha fazla.

*****

“Alışkanlıkların Gücü (Charles Duhigg)” güzel bir kitap. Herkese tavsiye ederim. Alışkanlıkların artıları ve eksikleri, nasıl oluştukları ve nasıl değiştirilebilecekleri ikna edici bir dille anlatılmış.  Dücane Cündioğlu’nun “Hz. İnsan” isimli kitabı deneme şeklinde yazılardan oluşuyor. Farklı bir üslubu var. Bernard Lewis’in Ortadoğu isimli kitabının henüz başlarındayım. İşin gerçeği sıkıcı buldum, kitap çok yavaş ilerliyor. Bunların arasında bu hafta benim için en öne çıkan Said Nursi’nin Sözler eserindeki 8. Söz oldu. Tek kelimeyle harika, etkileyeci. Baştan sona bir bütünlük barındırıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.    

Gazze konusu yürekleri burkan bir acı. Allah sabır versin. Güç versin diyorum. Elimizden gelen duadan başka bir şey değil. Bir de ciddi manada boykot. İsrail mallarını kullanmamak konusunda hassasiyet gösteriyorum.

Turgay Urgur

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...