4 Kasım 2012 Pazar

Ağır gündem



Bahçeli diyor ki: Ben meclise girsem kafi. İki saatlik konuşmada vizyon yok, öz eleştiri yok, farklı ve yeni bir şey hiç yok. Diğer adaylar da konuşmaları ile Bahçeli’ye olsa olsa rakip değil destek olurlar. Bahçeli takıntılı bir siyasetçi çünkü geçmişte yaşıyor. Partisini barajın altına itenleri unutmamış da… okyanus ötesine bağlı kalmamış da …vs vs. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye partisi olma adına oluşturulmuş bir proje ortada yok. Yapılan konuşma Sayın Bahçeli’yi MHP’nin başına başkan yapar ama yaklaşan seçimler için %2’lik bir artış bile yapmaz. İşin olmayacağının bir başka delili de diğer adayların aldığı oy oranı çünkü tabanın da güveni de kırılma noktasına yaklaşıyor.

·           *    *

Türk siyasetindeki durum zengin ile fakir arasında açılan mesafeye benziyor. Parti merkezleri ile partilerin seçmenleri arasındaki duygu ve düşünceler her geçen gün birbirinden uzaklaşıyor. Meclisin temsil gücü “sanala” dönüşmüş durumda. Fikri tıkanıklık ve kısırlık hali gündemlere hakim. Siyaset çözüm merkezi olmayı bırakalı hayli bir zaman oldu ve oluşan boşluğu da laf yarıştırmalar, açılışlar, kamplar, nasihatler ve yürüyüşler aldı.

·          *   *

Şemdinli’de sivillerin ölümü terörün gerçek yüzünü tekrar bize gösterdi. Fazla söze gerek yok. Allah bu Milleti korusun, vatanını seven her Türk ve Kürt için birlik ve dirlik versin.

·          *   *

Ünlü Tarihçi Halil İnalcık hocanın son tespitlerini okumanızı önemle tavsiye ederim.

·           *   *

    Urgur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...