9 Temmuz 2015 Perşembe

Cemaatler ve Kürtçülük


Türkiye’de iki psikolojik refleks oluşmuştur. Bunlar cemaatler ve Kürtçülüktür. Her ikisi de kendisini Müslümanlığın ve vatandaş kimliğinin önünde görür. Kendilerini toplumdan soyutlarlar. Bazen üstünü bazen ise mağduru oynarlar. Toplum hayatından farklı olarak yaptıklarını kolayca bahanelendirebilirler. En önemli ortak noktaları; hayat felsefelerini almak üzerine konuşlandırmış olmalarıdır.

Onlara göre vergi vermeye gerek yoktur. Elektirik ve su faturasını ödememenin, askere gitmemenin bile kendilerince makul açıklamaları vardır. Kürt de Ramazanda oruç tutar ama gerektiğinde Devlet malına kolayca zarar verebilir. İmamı öldürebilir.

Cami cemaatleri ile diğer cemaatler veya tüm cemaatler kendi aralarında bile yan yana gelmezler. Devlet ele geçirilmeye çalışılan bir hedeftir. Diğer yapılardan farklı olarak Devlet Devlet imkanlarını kullana kullana ele geçirilmeye çalışılır.


Hak ve hakkaniyet tanımları kendi içlerindeki sistemlere göre yorumlanır. Kürtçülük için ideolojik söylem kutsalları, cemaatler için ise dini referans veya mehdiyet makamı kutsalları vardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...