30 Temmuz 2015 Perşembe

Bu son olsun…

Bu son olsun… / turgay urgur
Ülkemizde yaşanan son olaylar gösterdi ki dost – düşman bellidir. PKK taraftarı olmayanlar dışında Türkiye Cumhuriyetini seven herkesin bilmesi gereken bir şey var. Ülkemizde terör sosyo-ekonomik gibi zava zingo mazaretlerin ötesinde sadece ve sadece düşmanlıkla ilgilidir. Doğuda, güneydoğuda hizmetleri attırmakla, okuma kursları açmakla, hoşgörü hikâyeleri anlatmakla falan bu sorun çözülmez. 80 yıldır da bunlar fazlasıyla yapıldı. Denendi. Sonuç değişmedi. Daha da azdılar.

Bir kısım var. Helal, haram bilmiyor. Herhangi bir inancı falan da yok. Bir askeri şehit etmek, okulu, aracı ateşe vermek, vergi ödememek, askere gitmemek çok basit şeyler. Peki kim bunlar, doğuda bedavadan yaşamaya alışmış, hiçbir değer yargısı olmayan, kana doymayan yaratıklar.

Öncelikle siyasi uzantılarının daimi olarak ülke siyasetinden uzaklaştırılması gerekiyor. İkincisi savaş gerekiyor. Üçüncüsü de yaptırımlar gerekiyor. Molotof atan, araç yakan, hapiste yatan vd cezasını çekecek. Yoksa devam edecek… devam etmekle de kalmayacak artacak. Çünkü bölge kızıştı. Kılıçlar çekildi.

Gönlüm bu sorunu sert yaptırımlarla çözecek bir devlet ve hükümet yapısından yanadır. Gerisi bana hamaset, palavra ve zaman kaybı geliyor. Eğer AK parti ve seçmenleri de bu olaylardan sonra halen daha çözüm süreci falan derlerse diyecek bir şey yoktur. Teröristle çözüm olmaz, anlaşma olmaz, uzlaşma olmaz. Olmadığını gördük.

Bunu anlamak için illa ki kendi yakınımızın şehit edilmesine, kendi canımıza kast edilmesine gerek yok.

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...