4 Şubat 2014 Salı

Gündem

Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. Her 10 yılda demokrasiye vurulan dış destekli iç istekli darbeler, ülkemizi kaos ve kargaşa ortamına itmeyi hedeflemiştir. Ülkemizin ekonomisi, insan kaynakları bu süreçlerden hep olumsuz etkilenmiştir. Ayrıştırmalar kültür vizyonlarımızın daralmasına neden olmuştur. Bunun neticesinde hazımsızlıklar, hoşgörüsüzlük ve ideolojik kutuplaşmalar oluşmuştur. Batılı doğuluyu, Sünni Aleviyi, Türk Kürdü tanıyamamıştır. Malum darbelerin arkasında yabancı istihbarat güçleri her zaman rol almıştır.

Hal böyle iken, karanlık ve puslu ortamlarda birileri projektörü nereye tutsa gözler hemen oraya çevrilmiştir. Yolsuzluk, hırsızlık veya adaletsizlik bulmak isterseniz bugün adı veya yapısı fark etmez her yerden bunları çıkartabilirisiniz. İşini geciktiren veya adil hükmedemeyen adliye, dürüst çalışmayan memur, elektrik veya su faturasını ödemeyen vatandaş da aslında hırsızlığın içindendir. Bunların normal algılanması ise kendi başına bir ahlak sorunudur.

Tüm hırsızlıklar cezasız kalmasın. Denetleme, yaptırımlar insanları her türlü maddi ve manevi hırsızlıktan alıkoysun. Özellikle devlet imkânlarıyla çoğunluğun hakkını çalanlar kesinlikle cezalandırılsın.


Neden BBC çünkü bu bir güç gösterisi. Türkiye’de onlarca bu röportajı yapacak istekli televizyon kanalı vardır. Zaten kendileri de söylediler. Kendisi aslında bunu milli duygularına ters düştüğü için istemiyordu.

Sizin elinizde nur mu var yoksa siyasetin topuzu mu? Siyasette görünür olmakla suflör olmak arasında ‘bedel’ farkı vardır. Camia büyüme safhasında her türlü güce karşı temkinli ve tedbirliydi. Tarafını belli etmemek için büyük gayret gösterdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...