10 Şubat 2014 Pazartesi

14 Şubat

Sevgililer günü nedir? – turgay urgur
 Yıllarca eşini seven ve eşinin de onu aynı şekilde sevdiğini düşünen( büyük bir ihtimalle) kadının birisi sevgililer gününü icat etmiş. Uydurmuş.  

Kendi kendine demiş ki…
“Bu iş bir gün ayağa düşecek.  Gerçek sevgi ve sevgililer kalmayacak. Bu işin o kadar hikayesi, şiiri, mektubu vesairesi yazıldı. Kendini asan, eşini kesen, türlü türlü triplere girenler oldu. Mapus damına girenler olduğu yetmedi. Ya benimsin, ya toprağın boyutunda felsefesi yapıldı.  Efsaneleri bile var. Bari hatırına binaen en azından yılda bir defa sembolik olarak hatırlansın. Zaten yok oldular, en azından unutulmasın. Yarın çocuklarımıza anlatırız.” Demiş.  Tarihe not düşmüş. Lakin o esnada muhtemelen odası sıcakmış çünkü aylardan Şubat olduğunu bilememiş. Yoksa kadıncağız bile bile soğukta insanları kepirem etmezdi.  
O gün bu gündür yılda bir gün komik hallere düşeriz.
·                       *                           * 
Biraz maço bir yazı oldu, değil mi? Aman kimse kızmasın. Maksat muhabbet. Sevgililer günü bahane işin aslı 45 gündür değişmeyen gündem epey bir kastı.
·                     *                                 *
Tüm sevgililere nice yıllar dilerim. Özellikle kocalar eşlerine güzel güzel hediyeler alsınlar. Bir şey almamak için; “Yok bunu elin gavuru icat etti.” falan demeyin. Ayın illa 14’ü olacak diye bir vacip yok. Farketmez sen 15’inden sonra maaşta alırsın.
Sevelim.Nokta.

Turgay   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...