11 Ekim 2010 Pazartesi

HAŞR

Zaman bir ipmiş. Rahman ve Rahim olan Allah'ın tahtından her zaman bir baharı alıp getirir. Binlerce hazır nimeti insanlığın önüne koyar. İnsana hizmet ettirir. Zaman hep getirir, hep getirir. Hayata olumlu bakabilmek, zamanın yiyici ve tüketici olduğunun ötesinde onu bir hizmetkar görmek ve getirdiklerine hayranlıkla bakabilmek işte bu erdemdir. Fazilettir. Takva ve olgunlaşmadır. Zaman bir gün haşiri de getirir.

Bu kadar yaratılan değerli varlıklar gerçek yaşam yerini orada bulur. Çünkü böyle kıymetli, organize, değerli, eşsiz varlıkların yokluk çukurunda yok olmasını düşünmek imkansızdır. Evet. Yokluğun varlığını düşünmek imkansızdır. Cenab-ı Allah'ın yaratmasında israf ve gereksizlik yoktur.

Yüce Yaratcı cemalini görmek ve gördükmek istemiştir. Hem de bunu sonsuz bir mekanda daima istemiştir. Kendi cemal ve kemalini izleyeceklerin de hayatlarının sonsuz olmasını isteyecektir.

İnsan aklı ve kalbi ve bilhassa vicdanı suçluların cezalandırılmasını ister. Adaletin her daim yerine getirilmesini kat'iyen arzu eder. Hem yerine getirilmezse bundan rahatsızlık duyar, yerine getirmeyen güce karşı öfke ve nefret hisseder. Bu bazen kişi, bazen hükümet, bazen bir grup olur. Velhasılı insan her daim suçlunun cezalanmasını  ve vicdanının böylece rahat olmasını ister. Haşir de bu dünyanın adaletinin tecelli edeceği en Adil, en Hakim, en Cebbar mekandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...