30 Ocak 2019 Çarşamba

12 Y ÖZEL


Ey kendilerini ve gençliklerini - Allah rızası için- hem bu dünyanın helal saadetine hem de ahiretin ebedi mükâfatına hazırlayan güzel ahlaklı, her daim merhametli, sağlam iradeli gençlerimiz.

Fitnelerin kol gezdiği böyle bir zamanda sizleri dürüst ve çalışkan yetiştiren ailelerinize  müteşekkirim. Hepinizin başarısında soydan gelen yüksek seciyelerin payı önceliklidir. Allah onlardan razı olsun.

İyi ki! Sizleri okulumuz vesilesiyle tanıma fırsatı bulduk. Çünkü sizler bizlerin yaptığı işe parıldayan manalar, bitmeyecek hatıralar, hep anlatılacak güzel anlar kattınız.

Allah’ın izniyle sizleri yarın çok önemli mevkilerde gördüğümüzde sanki o işi(o işleri) bizler yapıyormuş gibi gurur duyacağız. Sevineceğiz. Övüneceğiz. Neden mi? Çünkü sizler 4 senedir verdiğiniz ve vermekte olduğunuz ve gelecekte de vereceğiniz mücadele ile, gayretler ile en yüksek sorumlulukları hak ettiğinizi gösterdiniz. Bu gayretlerinizde küçük menfaatleri, alkışlamaları, insani takdir ve teşekkürleri değil bizzat ve hususan Allah Rızasını gözettiniz. Ki… bu niyetiniz sizleri her zaman koruyacaktır inşallah.

Eğer bir an yorulursanız: Mustafa Kemal Atatürk ve milyonlarca ŞEHİDİMİZİN  bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetinden ve ay yıldızlı bayrağımızdan cesaret alın,

Eğer bir gün şaşırırsanız, karasız kalırsanız, imtihanlarla sabrınız sınanırsa; alemlere rahmet olarak gönderilmiş Yüce Peygamber Hazreti Muhammed'e (Sav) selam gönderiniz. Her selamı alacağına dair sözü vardır.

Ve her gün… ve her an… ve yaşadığınız müddetçe…. ve nefes aldığınız her dakika … Besmele ile işe başlayıp, Kuran ile hayatınızı ziynetlendiriniz.

Yaptığınız işte en iyisi olmadıkça daha yapılacak çok iş var demektir. Önümüzdeki yıllarda işimiz: hedefimiz için gündüz-gece planlı, tertipli, sabırlı, tedbirli, tevekküllü çalışmaktan başka bir şey değildir. Hani diyorsunuz ya... "keşke bir an önce bizim de işimiz olsa". Şu an hepinizin öğrencilik gibi çok özel bir işi var. Kendinize; işinizi ne kadar iyi yaptığınızı, işinizdeki veriminizi, işinizdeki kaliteyi sorunuz. Alacak olduğunuz cevaplar yarın hayatın size vereceği karşılıkların aynısıdır.  

Yarına değil, ‘o ana’ yoğunlaşın. Haftaya yapacağınız işlere değil, ‘o an’ yaptığınıza konsantre olun.  Allah emekleri zayi etmeyecek inşallah.

Son bir istek…  Biz öğretmenlerin sizleri çok sevdiğimizi, sonuçlarınız ne olursa olsun sizlere her daim çok güvendiğimizi, hepinizin bizim için evlatlarımız değerinde olduğunuzu  UNUTMAYINIZ!!! Allah sizlere uzun ömür, bereket, huzur ihsan etsin.  Allah sizden razı olsun. Dua edin çalışın, dua edin çalışın. Duayı geniş tutun. Herkes için isteyin. Bırakın da mükafatı Allah istediği gibi versin. Ondan gelen her şey başımız üstünedir. Sakin sakin yapın, acele etmeyin. Hayat; ona saygı duyan ve kıymetini bilen herkese yeter.

Pek kıymetli, çalışmalarına dua ile başlayan, neticesinde Allah'ın rızasından başka bir talebi olmayan talebelerimiz.

Bu dünyaya bir misafir olarak geldik ve bir gün asıl mekanımıza döneceğiz. Bu misafirlikteki vazifemiz O'nu tanımak, O'nun emirlerini yerine getirmek yasaklarından kaçınmaktır. İşin özü bundan ibarettir. 

İbadetlerimiz arasında yapmış olduğumuz her çalışma yine ibadet hükmüne geçmektedir. Okula gelirken attığımız adım, arkadaşımıza ısmarladığımız çay, çözdüğümüz test hep artı hanemize yazılmaktadır. 

Allah sizleri her iki cihanda muhafaza eylesin, hafta sonu girecek olduğunuz sınavlarda başarılar diliyorum. 

TURGAY URGUR






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...