1 Kasım 2015 Pazar

Seçim 2015

Öncelikle bir itirafla başlayayım. Sonuçları böyle beklemiyordum. Ak parti’nin oylarının ne düşeceği ne de artacağını konusunda net olarak bir fikir oluşturamadım. Seçmen açılıma kızgındı ama muhalefete daha çok kızgınmış. Seçmen Ak partinin yanlışlarının farkındaydı ama muhalefetin ise hiçbir şey yapamayacağını düşünüyordu. Hdp’nin barajı geçeceğini düşünüyordum. Çünkü Kürtler tercihlerini geçen seçimde itinayla yaptılar. Önümüzdeki yıllarda da hdp’nin oyları küçük oranlarla artacaktır diye düşünüyorum. %10’luk oy hdp’nin kemik oyunu oluşturuyor. Nüfus artışlarına ve psikolojik güçlenmelerine bağlı olarak bu oy az da olsa sabit bir ivmeyle artacaktır.

Ak partinin oy artışına gelecek olursak; Ak partinin oy artışındaki başarı tartışmasız olarak Sayın Kılıçtaroğlu ve Sayın Bahçeli’ye aittir. CHP ve MHP seçmeninin öncelikle bu sorunu kabullenmesi sonrasında ise çözümünü bulması gerekiyor. Yoksa 13 değil 113 seçim olsa sonuç değişmez. Chp akıllarda travmatik bir geçmiş canlandırıyor. Mhp ise Türkiye partisi olma konusunda bir ilerleme gösteremiyor. Bu iki akım parti içinden seçmen tabanına kadar işe öz-eleştiri ile başlamak zorundadır. Gerekirse uzman desteği alıp; AK parti neden başarılı biz neden başarısız oluyoruz diyebilmelidirler? Ak parti yolsuzluk iddialarına, açılımının zararlarına, her türlü yıpranmaya rağmen CHP ve MHP’ye göre daha çok tercih ediliyorsa; oturup düşünmesi gereken muhalif partilerdir.

İnsanlar bir partiye neden oy verirler? Güven duyarlar, yaptıklarını ve yapmadıklarını değerlendirirler. Kendilerinden olmasını isterler. Ülkelerini ve geleceklerini düşünürler. Tercihlerine saygı isterler. Bu tercihler; kılık-kıyafetten tutunda dünya görüşüne kadar uzayıp giden bir liste oluşturur. 

Aziz Nesincilik oynamakla da bir yere varılmaz. Kaybedenler biz ne kadar toplumu anlıyoruz? diyebilmelilerdir. Siyaset bilimi de gelişim gerektirir. 

Muhalif parti liderleri önceki seçimlerde olduğu gibi bunda da muhtemelen öz-eleştiri yapmayacaklardır. Yapmazlar. Onlar için Meclis’e girmek bile büyük bir başarı ve kendilerinde iktidar sevinci yaşatıyor.

Gönlümden geçer ki, asıl AK parti öz-eleştiri yapsın. Milletimiz tek umut olarak bu partiyi görüyor. Başkasının olmadığını bu seçimde de gördük. Eğitimde, modernleşmede, bilimde, eşitlik ve sosyal gelişmişlikte AK parti adam-akıllı ve kalıcı politikalar geliştirmelidir. Evet asıl öz-eleştiriyi AK parti yapmalıdır. Fotoğraf ve açılış siyasetinden bir an önce uzaklaşıp, sorunlara ve bu sorunların çözümlerine odaklanmalıdır.

Terör bir sorundur çözüm bekliyor.
Eğitim(Gençlerimizin geleceği) bir sorundur çözüm bekliyor.
İsraf bir sorundur çözüm bekliyor.
Sosyal adaletsizlik bir sorundur çözüm bekliyor.
Sağlık hizmetlerinde kalite bir sorundur çözüm bekliyor.
Liyakatın tercih edilmemesi bir sorundur çözüm bekliyor.
İç-dış güvenlik sorundur çözüm bekliyor.

Çameli yolu sorundur çözüm bekliyor. Söz istemiyor. Çözüm bekliyor.
Acıpayam'da otopark sorundur çözüm bekliyor.
Acıpayam'da okul eksikliği sorundur çözüm bekliyor.
Kullanılamayan çevre yolu sorundur çözüm bekliyor.
Daralan ticari alanlar ve artan dükkan kiraları sorundur çözüm bekliyor.
Çocuklarımızın oyun alanlarının eksikliği sorundur çözüm bekliyor.
Cumhuriyet parkının doğru-dürüst işletilmesi sorundur çözüm bekliyor.

Dilerim, sonuçlar ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olur. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.


Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...