8 Kasım 2015 Pazar

Hayat 2


Yaş ilerledikçe kendimizde hep bir şeylerin usulca değiştiğini fark ederiz. Bu fark ediş aslında zamana, etrafımızdakilere ve kendimize verdiğimiz kıymetin artmasından başka bir şey değildir. Ailenin değeri onlar ve biz yaşlandıkça ortaya çıkmaya başlar. Asıl değerlerini ve bizler için ne ifade ettiklerini ise kaybettiğimizde anlarız. Varlıklarının ne kadar önemli olduğunu gittiklerinde anlarız.


O hani tarif edilemeyenler arasında olan ‘zaman’ var ya. Öyle bir özelliği vardır ki nefes, ışık, göz kırpma ve bir an görünüp de kaybolma mesafesindedir. Ne tutulur, ne erişilir ne de geri gelir. Hayat bu manada farklı zaman filmlerinin birleştirilmesinden oluşan bir görüntü bütünlüğüdür. Hayatın tadını ve kalitesini arayan, zaman denilen bu boşluğu doldurmalıdır; zaman denilen bu rüyayı görmelidir. Kâinat denilen bu muhteşem eseri şu bir anlık göz açıp kapama mesafesinde olan hayat ile seyretmesini bilmelidir.   
Yeni haftamız hayırlı ve uğurlu olsun. Dilerim sabahından gecesine verimli bir hafta geçiririz.
·             *         *  

Çok sık, pek sık eleştiriyoruz ama sosyal medya yönetimimize normal ilişkilerimize göre daha çok hassasiyet gösteriyoruz. Sosyal medyada edindiğimiz çevre günlük hayatta merhaba dediklerimizden farklı. Neden acaba? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...