29 Haziran 2015 Pazartesi

İslamcılığı bitirenler

Yaklaşık 4-5 yıl önceydi. Zaman gazetesi yazarları durduk yere ‘İslamcılığın bittiği’ üzerine bir köşe yazısı serisi başlattılar. Ali bulaç, mümtaz türköne arasında başlayan münazara yaklaşık 1 ay sürdü. Sona doğru yaklaşınca ikisinden birisi lafı nasıl olduysa Bediüzzaman’a getirince ali ünal isimli başka bir yazarları da konuya müdahil oldu. Bediüzzamanı savunur göründü. En son noktayı ise ‘baktı gördü iş kontrol çıktı’ dumanlı koydu. Dedi ki: bizim gazete öyle demokratiktir ki her türlü zırvaya müsaade edilir babından ahkâm kesti. Zaten ondan sonrada konuyu açan olmadı. Ayıp kısmen de olsa idrak edildi.

Bir iki gün önce  benzer zırvayı yine başlatmışlar. Ali bey işin teorisini, mümtaz bey akademisini, dumanli ise otoritesini döşüyor. Neden mi? Kim bilir?

Gerçekten nedendir ki?

Madem gazete bir cemaat gazetesidir,  İslamcılığın bitmesine veya teorisine neden takılıyor ki?
Kendilerini hiç mi İslamcı görmüyorlar? Veya onların işleyişlerine hizmet eden İslamcılık modeli nasıl bir şeydir?

Madem bu işe (İslamcılığın bitmesine) bu kadar meraklılar kendi İslami düşüncelerini neden net bir şekilde anlatmıyorlar.

Mübarek Ramazan gününde bu basit polemiğin bir parçası olmak istemezdim. Lakin insanlara şunu anlatmakta fayda var. Lütfen…. bir düşüncenin arkasından gidiyorsanız, o düşüncenin gazetesini bi zahmet okuyun.  


Muhtemelen arkadaşların canı sıkılıyor. Boş iş kardeşim, bunlar boş iş. İslamcılığın bitmesine sevinmeyin. AB veya ABD size bu işin sonunda madalya taksa bile bunlar boş iş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...