9 Haziran 2015 Salı

Seçim

Bir ülkenin geleceğini düşünmek ayrıdır, sadece meclise girmek için siyaset yapmak ayrıdır. %13 veya %16’yı başarı görmek ayrıdır, sadece bu ülkenin insanları için değil tüm İslam alemi için kaygılanmak ayrıdır. Milletin yardım, zekat ve hayırlarıyla kurumlar oluşturup bunu sonradan Türkiye’ye doğru silah, tehdit, kumpas olarak yöneltmek ayrıdır; vatandaş gibi vergini ödeyip her halükarda vatan, millet ve bayrak sevgisinden vazgeçmemek ayrıdır.

Ak partinin son 13 yılda yapmış olduğu siyasetteki yanlışları her zaman dile getirmeye çalıştım. Popüler siyaset, fotoğraf siyaseti, açılış siyaseti yapılıyor dedik. Hakan Şükür gibi alakasız adamlarla siyaset yapılmaması gerektiğini belirttik. Sosyal adalet, israf, eşit dağılım, modernizasyon konularındaki kaygılarımızı elimizden geldiği kadar hem söyledim hem de yazdım. Ak partili arkadaşlarımız bu eleştirilerimizi bazen sert buldu, bazen kabul etti. Velhasılı kelam, hiçbir zaman Ak partiyi insanüstü tutmadık.

Ki.. Herkesin de bildiği ve gördüğü üzere son 13 yılda çok güzel işler de yapıldı. Türkiye ilerledi, huzura kavuştu. Yapılan yollar, havalimanları, hastaneler sağcısı, solcusu, Türkü, Kürdü herkese hizmet etti. Bugün AK partiye söven cemaat içindeki başörtülü kardeşim de, Diyarbakır’da oğlu dağda terörist olan Kürt de AK partinin gerçekleştirdiği icraatlardan fayda gördü.  

Lakin, AK partinin yanlışlarının ‘iş memleket meselesine’ gelince mantığımızın önüne geçmesine izin vermedik. Devletin bekası için, en hakkaniyetli, en mantıklı, en az zararın olduğu tercih ne ise onun arkasından gittik. Gittim. Bir de ne göreyim. Benim gibi düşünen bu ülkede %40 daha varmış. Galip çıktık ama üzgünüz. Meclis aritmetiği %40 oy alan bir partiyi tek başına iktidar yapmıyor. Yaşasın ‘Hükümet kurulamıyor(!)’ diyenlere diyoruz ki! Allah bu Milletin birliğini, dirliğini bozmasın. İnşaallah en kısa zamanda ülkesini seven insanları baş tacı etsin.

turgay urgur
  

Ne gariptir ki %40’a üzülüp, %az’a sevinen bir ülkede yaşıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...