26 Haziran 2015 Cuma

NEŞVÜNEMA 1


Bir birimizi yeterince dinledik. Artık zaman Kitab’ı dinleme zamanıdır. Beyhude boşa yorulduk. Artık zaman Kitab’ı dinleme zamanıdır.

Bismillah ile başlanan işlerin ulaştığı nokta beşer iradesinin fevkindedir.

Fikir, zikir ve şükür kişisel tekemmülün en basit ve insani yöntemleridir. Ki… sadece dünya saadetine değil ebedi bir hayatın kazanılmasına neden olurlar. Çünkü her üçü de ayetler ile insanlığa gelmiştir. Beşerin dünya imtihanı, mücadelesi ve başarısı için olmazda olmazlardır. NLP’nin süper insan zırvaları bu üç dinamiğin yanında hiç kalır.

Sağlam bir irade, sarsılmaz bir dimağ arayan şahıs hayattaki Birlik şuurunu anlamaya çalışarak işe başlayabilir. Kainattaki yardımlaşma, dayanışma ve kucaklaşma insanı O’na götürecektir. İnsana ancak O’na giden yoldaki emek mutmain eder.

Ardından hemen insan arzın yaratılmışlarındaki benzerliğe, uygunluğa ve düzene bakmalıdır. Baktığı zaman hepsinde yüce yaratıcının mührünü görecektir.

Sonra insan kendi mahiyetindeki özelliklere bakacak. Kendisine baktığında rahmeti görecek.


Cenab-ı Hakkın bütün kainatta birden tecelli eden, görünen birliği vahidiyettir. Ehadiyyet ise her bir şeyde tecelli eden birliğidir. Yani biz O’nun vahidiyetini her bir yaratılmışta görürüz. Marifet odur ki… görmek için gözleri açık tutmaktır. İşte bu gerçek motivasyon ve enerjidir. Ağaçta, çiçekte, insanda, güneşte ve tüm varlıkta O’nun vahidiyetini görmek ve ehadiyeti idrak için mücadele etmektir. Gerisinin boş olduğunu anlamak için her bireyin kendi mazisine bakmasına yeterlidir. Ne gördünüz? 

Turgau URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...