4 Nisan 2015 Cumartesi

vali bey yalnız değilsin



Senin gibi bu ülkede eğitimi, başarıyı, gelişmeyi kılık ve kıyafette gören koskocaman bir SÜRÜ var. Öğrencilerine, öğretmenlerine sevgi ve saygı dili ile yaklaşamayan, eline mikrofonu aldığında egodan kırılan, açılan, saçılan, şevke gelen daha niceleri var. Protokol sevdalısı, deri koltuk müptelası, azar ve atar manyağı daha çok var. Kendilerini sende görsünler.

Rahmetliye veya öğrencilerine sormamışlardır ki: ‘Neler yapıyorsunuz?, bir eksiğiniz var mı yok mu diye?’ Sormazlarda. Ancak bildikleri nutuk okumak. Herşeyi bilir edasına bürünmek.

Keşke kılık ve kıyafetten değil de eğitim-öğretim noktasında verdiklerinden kendisine bir şeyler sorulsaydı. Ama sorulmaz çünkü bu feraset gerektiriyor. Karşıdaki insana ve yaptığı işe saygı gerektiriyor.   

Allah aşkına bırakın, isteyen örtünsün, isteyen açık gelsin. Zaten geliyorda. İsteyen de saçını uzatsın, kravat takmasın, takmak isteyen de taksın. İnsanlar bir şekilde edebine, mesleğine uygun bir şekle kendilerince girebilirler.


Sizler yapabiliyorsanız ve elinizden geliyorsa bizlere demokratik ortamlar sağlayın yeter. Başka bir ihsan istemiyoruz. Öğrenciler, öğretmenler kendilerini rahat bir şekilde ve korku yaşamadan ifade edebilsin yeter.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...