3 Aralık 2014 Çarşamba

Yazma zamanı. / Nurdan


Kainat büyük maksatlar için yaratılmıştır. Süslenmiş, hazırlanmış ve insanların kullanımına sunulmuştur. Bu kainatın içinde; kainatı tanıyabilecek, onu hem anlayıp hem de anlatabilecek, nedenleri bulabilecek insan denilen bir varlık vardır. Kainatı yaratan elbette; o insan ile konuşacaktır ve kainatın yaratılış nedenini insana söyleyecektir. Lakin her insan basitlikten sıyrılıp yüksek makamlara çıkamaz. Bizzat kendisi O Hakim ile görüşemez. İnsanlar arasından bazı özel kişiler ancak Onunla irtibata geçebilir. Bunlar bizler insan olmalıdır ki insanlarla anlaşabilsin. Hem de yüksek şahsiyetli olmalılar ki doğrudan irtibata layık olsunlar.
İşte bu insanlar içinde kainatın gayesini anlatacak, şifreleri çözecek ve insanları Allah’ın sevgili yoluna ulaştıracak tek kişi Peygamberimiz Hazreti Muhammet’tir. (sav) O’nun öyle bir seyahati olacaktır ki ! maddi alemdeki bir seyahate benzer şekilde göklere çıkacaktır. Yetmiş bin perdeyi aşıp mevcut alemin ötesine geçecektir. Bunun adı Miraçtır.   

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...