27 Kasım 2014 Perşembe

dÜŞÜNCE BELEŞÇİLİĞİ

Bu kadar da düşünce beleşçiliği olmaz. Bir Belediye başkanı yeni bir düzenleme için veya gerek gördüğü için yolun  refüjündeki ağaçları kesmek istemiş ve kesmiş. Doğru bir karar da olabilir, yanlış bir kararda olabilir.  Belki de makul nedenleri vardır.  İşgüzarlıkta olabilir. Bu işin bir yanı…

Pe ki medyanın olaya yaklaşımına ne demeli? Konu tartışma programlarına bile yansıdı. Sanki birileri memlekette gerçek olsun ya da olmasın bize malzeme çıksın da ne olursa olsun diyorlar. Çünkü onlar konuşaraktan para kazanıyorlar. Malzeme de bulununca düşünmeye de gerek kalmıyor. Allah aşkına işin özünde bilimsel bir belediyecilikten uzak olmanın getirdiği sorunlar yer almıyor mu? Şehir yapılanmalarında merkezi ve standart bir kaliteye ulaşmak imkansız mı? Kendisini düşünce beyan etmekle, gazetede yazı yazmakla nitelendirmiş kişilerin işin özünü konuşmaları gerekiyor. 81 ilden kaç tanesi modern bir şehirciliğe sahip ki? Kimse bu durumda ne yapacağını bilmiyor. Yani değişen yönetimler kendisini kendi yeterliliğinin üstünde bir sorunla karşı karşıya buluyor. Çünkü bu iş Belediye encümenlerinin ve fen işlerinin boyunu aşıyor. Eklemeli yapılanmalar, her şeyden önce şehir planlarının çıkarılmaması yaşam değil yaşamama alanları oluşturuyor.   

·            *       *
Kış geldi ve otobüs kazaları arttı. Aynı konuyu geçen sene de kaleme almıştım;
Değişen bir şey yok. Lütfen sesimizi duyuralım.  İşte o yazım….
Kazalar(23 Ocak 2014 Perşembe)
Ülkemizde özellikle kış aylarında olan otobüs kazaları büyük bir çoğunlukla bilinçsizlik ve eğitimsizlik nedeniyle olan kazalardır. Toplu taşıma araçlarını kullanan kişilerin eğitimleri, olgunlukları, profesyonellikleri ilgililer tarafından mutlaka gözden geçirilmelidir. Bu ihmalkârlığın vebalini ve sorumluluğunu mutlaka gerekli kurumlar sahiplenmelidir. Vatandaşlarımız toplu taşımada can güvenliklerini hiçe sayan kalitesiz hizmet anlayışını hak etmiyor. Dün ve bugün olan otobüs kazalarında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Bu gün 27 Kasım 2014. Haberlerde 2 otobüs kazası vardı. Vatandaşlarımızı kaybettik. Trafikte sadece ceza keserek çözmeye çalışmak iş değil. Gerçekçi değil. İlerleme ve zenginleşme içinde kültürel gelişmeyi beraberinde getirirse medeniyete ulaşacağız.

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...