14 Mayıs 2014 Çarşamba

SOMA ANISINA

SOMA ANISINA / TURGAY URGUR
Ölüm zordur. Dünya kurulduğundan bu yana şairler, yazarlar, düşünürler ve tüm insanlar hep hayatı anlatmaya çalıştılar. Çünkü ölümü anlatmak zordu. Hem zor hem de korkutucuydu. Her şeyden önemlisi de kimse ne olduğunu bilmiyordu. İnsan ölüm’ü hep başkalarında gördü. Çoğu zaman yakınlarının ölümü onu üzdü, düşündürdü ama kendisinin ölümü tarif edilemezdi. Kimse kendi ölümünü düşünmek bile istemedi. Aklımızın bir köşesine geldiğinde ise sımsıkı ve daha sıkı hayata sarılmayı tercih ettik. Aniden ve hiç beklemedik bir anda gelişi ise belki de en güzel ölümlerdendi. Çünkü böylece düşünmeye ve üzülmeye fırsatımız olmuyordu. Lakin şunu söylemek zor değildi: AYDINLIKTA ÖLMEK BİR NEBZE KOLAYDI.

Peki ya… Biraz sonra… ZİFİRİ VE KABİR KARANLIĞINDA öleceğini bilmek nasıl bir şeydir ki? Çaren olmadığını, geri dönüşün olmadığını ve geride bile bile, hisse de hisse de birilerini bırakmak nasıl bir şeydir?

Ölümün kendisi gibi bu da tarifsizdir. Kelimeler bunu anlatmaz. Anlatamaz. Kömür karasının siyaha boyadığı yüzler, eller, tüm beden … ve canlı ya da cansız kan çanağı olmuş, ağladığı belli gözler bunu anlatamaz.  Ölmeden diri diri girilen tünellerden, dehlizlerden ve toprağın metrelerce altından gelen son çığlıklar bunu anlatamaz. Günler, belki de aylar sonra başında feneriyle en son nereye baktığı ve neyi düşündüğü bilinmeyen SESSİZ İŞÇİLER bunu anlatamaz. Yeryüzünde yüzsüz yaşayanlar, hayatlarını ölümün avuçlarında kazananlarının ne hissettiğini asla anlatamaz. Bir zamanlar umut, alın teri ve helal rızık için madene vurulan her bir çekiç; son bir hatıra olarak size verilse de ‘insanın kendi mezarını kazışının ne olduğunu’ anlatamaz.   

Bu gün 13 Mayıs 2014. Soma’da 200’den fazla işçimiz ALLAH’IN RAHMETİNE KAVUŞTU. DİLERİM YÜCE YARATICI KABİRLERİNİ AYDINLIK YAPAR VE AİLELERİNE SABIR VERİR. ALLAH YÜCEDİR. HEPİMİZE MERHAMET ETSİN. SON NEFESTE İMANLI VE HUZURLU ÖLÜMLER VERSİN.


TURGAY URGUR  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...